Οι μαθητές δεν έκαναν μάθημα το πρωί  – Εξέφρασαν την πρόθεσή τους να υποβάλουν παραίτηση οι διευθυντές του Γυμνασίου και του Λυκείου

Όπως πήγαν το πρωί στο σχολείο έτσι και έφυγαν οι μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου Σφακίων. Σύμφωνα με πληροφορίες τα παιδιά ενημερώθηκαν ότι δεν πρόκειται να γίνει σήμερα σχολείο γιατί οι διευθυντές των δυο σχολείων εξέφρασαν την πρόθεσή τους να δηλώσουν την παραίτησή τους.

Όπως ανέφερε στο Flashnews.gr η αντιδήμαρχος Σφακίων, Αφροδίτη Σφηνιά:

«Ο κ. Ζερβάκης είχε έρθει σε επικοινωνία με τους διευθυντές και είχε υποσχεθεί ότι τα τμήματα θα είναι 4 αντί για 3 ώστε να διευκολυνθεί η έλευση μονίμων καθηγητών. Ξαφνικά αυτό το πήρε πίσω. Υπήρχε κακή επικοινωνία ανάμεσα στη Διεύθυνση β’ βάθμιας εκπαίδευσης και των διευθύνσεων των σχολείων και του γυμνασίου και του λυκείου. Ίσως είναι μια κίνηση διαμαρτυρίας. Οι διευθυντές και του Γυμνασίου και του Λυκείου είπαν ότι θα προχωρήσουν στην υποβολή παραίτησης. Η όλη η κατάσταση του ξεσηκωμού του δικού μας πιθανότατα ενόχλησε τη δευτεροβάθμια που μάλλον ρίχνει ευθύνη στους διευθυντές. Το Λύκειο έχει μόνο έναν φιλόλογο που υποχρεωτικά θα καλύψει και χρέη διευθυντού ενώ στο γυμνάσιο θα καλυφθεί η θέση από κάποιον άλλο μόνιμο εκπαιδευτικό».

Να σημειωθεί ότι μέχρι τις 13.20 στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν είχε υποβληθεί παραίτηση.

Το αν τελικά θα προχωρήσουν στην υποβολή παραιτήσεων ή θα εξομαλυνθούν τα πράγματα αυτό είναι κάτι που θα φανεί.

Θυμίζουμε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα τα δυο σχολεία της περιοχής είχαν βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας λόγω των διαμαρτυριών, γονέων, μαθητών και δήμου για το ελλιπές εκπαιδευτικό προσωπικό. Στην περίπτωση μάλιστα του Λυκείου η κατάσταση είναι τραγική καθώς σε αυτό διδάσκει μόνο ένας καθηγητής (φιλόλογος) με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα παιδιά που φέτος θα δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις. Αποκορύφωμα αυτής της γενικευμένης κινητικότητας και ανησυχίας ήταν η συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία από τα Σφακιά στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πριν από δύο ημέρες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook