Με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιο Βοργιά, τον Αντιπρόεδρο του Ε.Κ.Η. και Πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νίκο Κοκολάκη και το μέλος του Δ.Σ. του Ε.Κ.Η. Γιώργο Τσιγκένη, συναντήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Οκτωβρίου, ο  Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, όπως είναι η επερχόμενη κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που προωθείται από την Κυβέρνηση της Ν.Δ., το μέλλον του ΚΕΘΕΑ, οι δυσκολίες της πρακτικής εφαρμογής των διατάξεων για τους εργαζομένους του τουριστικού κλάδου που επλήγησαν από την πτώχευση της Thomas Cook, κ.α.

Συζητήθηκε επίσης η εξαιρετική πρωτοβουλία του ΕΚΗ να μοιράσει δωρεάν 100 πράσινα γιλέκα σε διανομείς φαγητού και να τοποθετήσει ειδικές φωσφορίζουσες ταινίες στα μηχανάκια διανομής, έτσι ώστε να είναι πιο ορατοί τις νυχτερινές ώρες της εργασίας τους.

«Με τη Διοίκηση του Ε.Κ.Η. και τους εργαζομένους διατηρούμε έναν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης τονίζοντας: «Πολλά και σημαντικά τα ζητήματα που απασχολούν το εργατικό κίνημα, τόσο σε εθνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο. Εκτός από τα θέματα της καθημερινότητας που καλείται να αντιμετωπίσει το Ε.Κ.Η., έχουμε σε εξέλιξη και μια σειρά αντεργατικών μέτρων από την παρούσα Κυβέρνηση, που καταργούν νόμους και ευεργετικές διατάξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Θυμίζω την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων με την υποβάθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών, την κατάργηση της αιτιολογημένης απόλυσης και της προστασίας των εργαζομένων σε εργολαβίες, κ.α., αλλά και την επερχόμενη κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που περιλαμβάνεται στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που ήρθε στη Βουλή. Μέτρα που οδηγούν τους εργαζομένους πίσω στο 2ο μνημόνιο, παρά το γεγονός ότι πλέον βρισκόμαστε εκτός μνημονίων. Πρόκειται για μια οργανωμένη προσπάθεια ενάντια σε όλες τις κατακτήσεων των τελευταίων ετών, μια πολιτική που μας βρίσκει κάθετα απέναντι».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook