Πέντε από τις πιο συναρπαστικές νέες προσφορές business-class που ξεχωρίζουν για την καινοτομία και την άνεση και πώς να τις κλείσετε με πόντους και μίλια

Όπου κι αν ταξιδεύετε, η αεροπορική θέση «business» ήταν πάντα η καλύτερη. Ένας αυξανόμενος αριθμός αεροπορικών εταιρειών έχει επενδύσει σε περισσότερες και καλύτερες θέσεις business-class ή σε πολλές περιπτώσεις, σε σουίτες.

Οι αλλαγές προετοιμάζονται εδώ και πολλά χρόνια, αλλά ευτυχώς για τους ταξιδιώτες, έρχονται στην αγορά, την ώρα που οι πτήσεις διαρκούν περισσότερο και γίνονται συχνότερα.

Τα τελευταία τρία χρόνια, οι Qatar Airways και η Delta τόνισαν την προτίμησή τους να διαθέτουν την αποκλειστικότητα, βάζοντας πόρτες κλεισίματος στα καθίσματα που γίνονται κρεβάτια.

Οι εταιρείες Singapore Airlines και Qantas δημιούργησαν στρατηγικές συνεργασίες με εμπειρογνώμονες στον τομέα της ευεξίας για να προσφέρουν τέτοιου είδους προνόμια, όπως μενού που έχουν σχεδιαστεί για να καταπολεμήσουν το jet lag ή μαθήματα διαλογισμού στο σαλόνι. Σε πολλές αεροπορικές εταιρείες, μπορείτε πλέον να ελέγχετε την οθόνη ψυχαγωγίας κατά την πτήση με Bluetooth ή με τις εφαρμογές στο κινητό σας τηλέφωνο.

Εδώ είναι πέντε από τις πιο συναρπαστικές νέες προσφορές business-class που ξεχωρίζουν για την καινοτομία και την άνεση και πώς να τις κλείσετε με πόντους και μίλια.

1. Nippon Airways

Τον Ιούλιο, η ιαπωνική εταιρεία All Nippon Airways ανακοίνωσε ότι ανέθεσε στον αρχιτέκτονα Kengo Kuma και στη βρετανική εταιρεία σχεδιασμού Nowen να αναβαθμίσουν τις καμπίνες σε 12 από τα Boeing 777-300ERs.
Οι νέες σουίτες εμπνέονται από τους παραδοσιακούς πολυκαταναλωτικούς χώρους της Ιαπωνίας με διάφορα τοιχώματα και καθίσματα διπλού πλάτους και διπλής όψεως, γεμάτα με πολυτελή μαξιλάρια Nishikawa Sangyo. Οι συρόμενες πόρτες των Qsuites της Qantas Airways, τις καθιστούν ιδιαίτερα ιδιωτικές.

Μπόνους: Μια εφαρμογή για κινητά σας επιτρέπει να μετατρέψετε το τηλέφωνό σας σε τηλεχειριστήριο. (Υπάρχουν πολλές θύρες USB για να φορτίσετε την μπαταρία σας.)

Το νέο σχέδιο επί του παρόντος θα το βρείτε σε 777-300ERs μεταξύ πτήσεων σε Tόκυο και Λονδίνο. Περισσότερα δρομολόγια με το ίδιο αεροσκάφος θα προστεθούν τους προσεχείς μήνες, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης και της Φρανκφούρτης.

Κάντε κράτηση με μίλια: Η ANA (All Nippon Airways) είναι μέλος της Star Alliance, δίνοντάς σας πολλές επιλογές. Η επωνυμία της American Express ανταμείβει τη μεταφορά των πόντων τόσο στο Club Mileage της ANA όσο και στην Aeroplan της Air Canada. Η ANA απαιτεί εξαγορές με εισιτήρια μετ’ επιστροφής και οι πτήσεις μεταξύ Ιαπωνίας και Ευρώπης κοστίζουν από 80.000 έως 95.000 μίλια ενώ οι πτήσεις μεταξύ Ιαπωνίας και Βόρειας Αμερικής κοστίζουν από 75.000 έως 90.000 συνολικά. Η Aeroplan απαιτεί 75.000 μίλια σε κάθε δρομολόγιο μεταξύ της Ιαπωνίας και της Ευρώπης, του Καναδά και των ηπειρωτικών ΗΠΑ.

Η United MileagePlus, η οποία είναι εταίρος μεταφοράς της Chase Ultimate Rewards, θα σας χρεώσει 75.000 μίλια ανά δρομολόγιο μεταξύ Ιαπωνίας και Ευρώπης ή 80.000 μεταξύ ΗΠΑ και Ιαπωνίας.

2. British Airways

Η British Airways παρουσίασε τη νέα «Club Suite» τον Μάρτιο η οποία βρίσκεται σε όλα τα 18 από τα νέα A350-1000 μαζί με μερικά επισκευασμένα Boeing 777s.

Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτές οι σουίτες είναι ιδιωτικές με οθόνες ιδιωτικότητας καθώς και πολυτελή κρεβάτια από την White Co.

Σε σύγκριση με τα παλιά καθίσματα της αεροπορικής εταιρείας, αυτά είναι πολύ πιο ευρύχωρα. Οι πτήσεις είναι από το Heathrow στο Ντουμπάι, τη Νέα Υόρκη ή το Τορόντο, με το Τελ Αβίβ, το Μπανγκαλόρ, το Σιάτλ, το Σικάγο και τη Βοστώνη να περιλαμβάνονται σύντομα στους προορισμούς.

Κάντε κράτηση με μίλια: Αυτό θα εξαρτηθεί από τη διαδρομή που θέλετε να κάνετε κράτηση. Πετώντας μεταξύ της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου, θα μπορούσατε να εξαργυρώσετε 57.500 μίλια American Airlines AAdvantage μιλίων ή 60.000 χιλιόμετρα Avios σε κάθε απόσταση. Οι ανταμοιβές μελών της American Express και η Chase Ultimate Rewards σηματοδοτούν και τη μεταφορά στο Executive Club της British Airways. Θα χρειαστείτε 50.000 έως 60.000 Avios (B.A. μίλια) σε κάθε τρόπο σε αυτή τη διαδρομή. Οι φόροι και οι προσαυξήσεις μπορούν να ξεπεράσουν τα 600 δολάρια κάθε φορά, ανεξάρτητα από το είδος των μιλίων που εξαργυρώνετε.

3. Virgin Atlantic 

Η Virgin Atlantic αποκάλυψε ότι θα εγκαταστήσει εντελώς καινούργια καθίσματα «Upper Class» στα 12 Airbus A350-1000, τα οποία πετούν μεταξύ του Heathrow και του JFK.

Τα νέα καθίσματα έχουν πόρτες και είναι διατεταγμένες σε μοτίβο 1 – 2 – 1, με κάθε κάθισμα να είναι γωνιακά ελαφρώς προς τα έξω, προς τις πλευρές του διαδρόμου. Η χρωματική παλέτα είναι επίσης πιο φωτεινή από ό, τι στο υπόλοιπο στόλο της Virgin.

Ελέγξτε την οθόνη υψηλής ευκρίνειας 18,5 ιντσών με το τηλέφωνό σας μέσω Bluetooth ή κατευθυνθείτε προς το Loft, κάνοντας μια περιπλάνηση στο σαλόνι στο διάσημο μπαρ της Virgin, όπου μπορείτε να εργαστείτε πίνοντας μαρτίνι.

Κάντε κράτηση με μίλια: Έχετε δύο βασικές επιλογές: Μπορείτε να ξοδέψετε 86.000 Delta SkyMiles με κάθε τρόπο, καθώς και 5.60 δολάρια στους φόρους αεροδρομίων εάν αναχωρήσετε από τις Η.Π.Α. ή περίπου 300 δολάρια προς την άλλη κατεύθυνση. Αντίθετα, το Virgin Atlantic Flying Club απαιτεί μόνο 47.500 μίλια με κάθε τρόπο, αλλά με 400 έως 700 δολάρια σε φόρους και τέλη.

4. Turkish Airlines 

Οι Turkish Airlines διέθετε σε ένα από τα 25 Boeing 787-9 Dreamliners τα νεότερα επαγγελματικά της καθίσματα τον Ιούλιο, μεταξύ πτήσεων Κωνσταντινούπολης και Μπαλί. Αυτό έκτοτε επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει δρομολόγια προς την Ατλάντα και την Ουάσινγκτον. Μέχρι την άνοιξη του 2020, θα αναβαθμιστούν και οι θέσεις Airbus A350 του αερομεταφορέα με επιπλέον δρομολόγια που θα κατευθύνονται προς τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Ντουμπάι και το Λος Άντζελες.

Η καμπίνα αποτελείται από 30 καθίσματα τύπου pod, απλωμένα σε ένα μοτίβο 1 – 2 – 1, το οποίο απέχει πολύ από τις ρυθμίσεις 2 – 2 – 2 και 2 – 3 – 2 που είχαν προηγουμένως σε αυτά τα επίπεδα. Για περισσότερη προστασία της ιδιωτικής ζωής, επιλέξτε σειρές με αρίθμηση. Αν ταξιδεύετε με σύντροφο οι μονές σειρές μπορεί να είναι καλύτερες.

Παρόλες τις σημαντικές αλλαγές, τα ίδια τα καθίσματα έχουν το ίδιο μέγεθος με τις προηγούμενες εκδόσεις της Turkish, με πλάτος 22 ίντσες με μήκος 76 ίντσες με μικρόφωνα Alcantara και διαθέτουν δείκτες «Μην Ενοχλείτε» και έχουν οθόνες αφής HD 18 ιντσών.

Κάντε κράτηση με μίλια: Χάρη στη συμμετοχή της Turkish στο Star Alliance, μπορείτε να μεταβείτε στο United MileagePlus ή στην Air Canada Aeroplan miles για τις καλύτερες τιμές αποπληρωμής. Η Aeroplan χρεώνει 57.500 μίλια από κάθε πλευρά από τις ΗΠΑ στην Τουρκία, ενώ η United απαιτεί 70.000 μίλια. Αν κλείσετε με επιστροφή, θα μπορούσατε επίσης να εξετάσετε την εξαργύρωση 88.000 ANA χιλιομέτρων μίλια Club.

5. LATAM

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Νότιας Αμερικής βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη διαδικασία αναβάθμισης των Boeing 777s και 767s με ολοκαίνουργιες θέσεις επαγγελματικής κατηγορίας, μια επένδυση ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι μελλοντικές παραγγελίες Boeing 787 και Airbus A350 θα έχουν και αυτές νέες θέσεις, αλλά όχι τα 787 και A350.

Οι επιβάτες θα βρουν εξατομικευμένες εκδόσεις των καθισμάτων Thompson Aero Vantage XL παρόμοιες με αυτές που βρίσκονται και σε άλλες αεροπορικές εταιρείες όπως η Qantas, η SAS και η South African Airways. Είναι 23 έως 24 ίντσες πλάτος, τα οποία μετατρέπονται σε κρεβάτια 79 ιντσών μαζί με μαξιλάρια.

Μέχρι στιγμής, όμως μόνο πέντε αεροσκάφη διαθέτουν τα νέα καθίσματα. Πρόσφατα εντοπίσαμε τα αναβαθμισμένα 777s σε δρομολόγια από το Σάο Πάολο στη Μαδρίτη και το Μαϊάμι.

Κάντε κράτηση με μίλια: Η LATAM είναι μέλος του Oneworld-τουλάχιστον για τώρα. Η πρόσφατη διαπραγμάτευση ύψους 2,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Delta σημαίνει ότι αυτό θα αλλάξει. Μέχρι τότε, χρησιμοποιήστε τα μίλια American Airlines AAdvantage για να κάνετε κράτηση στην αεροπορική εταιρεία. Θα κοστίσει 57.500 μίλια μεταξύ των ΗΠΑ και της Βραζιλίας ή 87.500 μεταξύ Βραζιλίας και Ευρώπης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook