Τα όπλα βγήκαν το βράδυ του Σαββάτου, στο Αρκαλοχώρι σε σχολείο που τελεί υπό κατάληψη!

Παρέα πέντε νεαρών, ένας 16χρονος, τρείς 17χρονοι και ένας 21χρονος, πήγε στο Γενικό Λύκειο Αρκαλοχωρίου και μετά από φασαρία ένας απο τους 17χρονος έβγαλε ένα πιστόλιο κρότου και απείλησε τους μαθητές που βρίσκονταν, εκείνη την ώρα, στο σχολικό κτίριο.

Το περιστατικό συνέβει μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή 9/10 και το κατήγγειλαν στο Α.Τ. Αρκαλοχωρίου οι γονείς των παιδιών που περιφρουρούσαν το σχολείο λόγω της κατάληψης.

Σύμφωνα και με την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου στην προσπάθεια των μαθητών να απαγορεύσουν την είσοδο των εξωσχολικών μέσα στο σχολείο, 17χρονος έβγαλε από την μέση του ένα πιστόλι κρότου ιδιοκτησίας του 21χρονου, το έστρεψε προς το μέρος 16χρονης μαθήτριας, ακουμπώντας την κάνη του στο μέτωπό της.

Στην συνέχεια και αφού οι μαθητές γνωστοποίησαν ότι θα καλέσουν την αστυνομία, δράστες αποχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Μετά την καταγγελία, το πρωί της Κυριακής,  αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αρκαλοχωρίου σε συνεργασία με Αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, διενήργησαν κατ΄ οίκον έρευνες στις οικίες των δραστών όπου στην οικία του 17χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένα (1) πλήρες φυσίγγιο πολεμικού όπλου,
Ένα (1) πλήρες φυσίγγιο κυνηγετικού όπλου,
Μία (1) σιδερογροθιά,
Ένας (1) σουγιάς.

Κατά την είσοδό των αστυνομικών στην οικία του 16χρονου και αφού του γνωστοποιήθηκε ο λόγος της παρουσίας τους, παρέδωσε το εν λόγω όπλο στους αστυνομικούς.

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αρκαλοχωρίου, αναζήτησαν και συνέλαβαν τις μητέρες των ανήλικων συλληφθέντων, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Όλοι οι συλληφθέντες (πέντε νεαροί και τέσσερεις γονείς) οδηγήθηκαν στην Δικαιοσύνη, απο όπου αφέθησαν ελεύθεροι ενώ η δίκη καθορίστηκε για τις 2 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook