Πέθανε σε ηλικία 78 ετών, στο Λος Αντζελες της Καλιφόρνια, ο γνωστός ηθοποιός και υποψήφιος για Όσκαρ, Ρόμπερτ Φόρστερ.

Γεννημένος τον Ιούλιο του 1941 στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης, ο Φόρστερ έκανε το κινηματογραφικό ντεμπούτο του το 1967 στην ταινία του Τζον Χιούστον «Ανταύγειες σε χρυσό μάτι» παίζοντας τον γυμνό αναβάτη που προσελκύει την προσοχή του φαινομενικά αυστηρού διοικητή στρατοπέδου που υποδύθηκε ο Μάρλον Μπράντο.

Λίγο αργότερα η εμφάνισή του στο ψυχολογικό γουέστερν »Στη σκιά του φεγγαριού» του Ρόμπερτ Μάλιγκαν αλλά και στο κοινωνικό δράμα «Medium cool» του Χάσκελ Γουέξλερ όπου ο Φόρστερ υποδύθηκε έναν ρεπόρτερ της τηλεόρασης στο μέσον της έκρυθμης πολιτικής κατάστασης στην Αμερική του 1968, έδωσαν την εντύπωση ότι ένα νέο, μεγάλο όνομα είχε γεννηθεί στο Χόλιγουντ.

Παρά την δυναμική έναρξη της καριέρας του, ο Φόρστερ δεν είχε την ίδια πορεία στο πέρασμα των χρόνων.

Στη δεκαετία του 1980 έκανε σύντομες εμφανίσεις σε ασήμαντες ταινίες ή περάσματα από τηλεοπτικές σειρές και περί τα τέλη της ίδιας δεκαετίας εργαζόταν πλέον ως δάσκαλος υποκριτικής σε σχολεία.

Αυτή η κατάσταση έμελλε να αλλάξει όταν το 1996 ο Κουέντιν Ταραντίνο, γνωστός για την μαγεία του στο να «ανασταίνει» ξεχασμένους ηθοποιούς τον προσέλαβε για τον ρόλο του εγγυητή της ταινίας «Τζάκι Μπράουν» που για πρώτη (και τελευταία φορά) οδήγησε τον Φόρστερ στις υποψηφιότητες των Οσκαρ (κατηγορία Β’ ρόλου).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook