Φωτογραφήθηκαν για το ημερολόγιο της Ένωσης Αραδαινιωτών, «Ο Φάραγκας»

Η Ένωση Αραδαινιωτών, «Ο Φάραγκας», στο ημερολόγιο του συλλόγου για το νέο έτος, κάλεσε δώδεκα Σφακιανές να φωτογραφηθούν και να κοσμήσουν με την ομορφιά τους, τις σελίδες του 2020.

Ο Γιώργος Ζακυνθινάκης και ο Ζαχαρίας Ανδρεαδάκης αποτύπωσαν με τον καλύτερο τρόπο, τα πρόσωπα των  όμορφων γυναικών.

Στο ημερολόγιο γίνεται ειδική μνεία στονρ όλο της γυναίκας στην κοινωνία. 

Ο ρόλος της  γυναίκας είναι  μια κοινωνική κατάσταση που καθορίζεται από το επίπεδο πολιτισμού ενός λαού και τους αγώνες του να διατηρήσει την ιστορική του ταυτότητα και την εθνική του ελευθερία.

Ανά τους αιώνες στη γυναίκα των Σφακίων συνυπάρχει η ευαισθησία, η σεμνότητα, η ψυχική ευγένεια, η πνευματική ωριμότητα, και η τόλμη.

Μια δυνατή προσωπικότητα που έχει κατακτήσει βασικά γυναικεία δικαιώματα συμμετέχουσα στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Σε αυτήν την γυναικεία προσωπικότητα ο Σφακιανός, ως εκ του ιπποτικού χαρακτήρος του, αποδίδει την προσήκουσα θέση ως οικοδέσποινα  και εμπιστεύεται  την ανατροφή και διαπαιδαγώγηση των παιδιών, η οποία καλλιεργείται με τις παραδόσεις που διατηρούν αναλλοίωτο το εθνικό και θρησκευτικό φρόνημα. Αυτή τη γυναίκα των Σφακίων απεικονίζουν οι 12 προσωπογραφίες σύγχρονων νεαρών κοριτσιών από τα Σφακιά.

Το Λύκειο Ελληνίδων Χανίων σε συνεργασία με το οποίο εκδίδεται το παρόν ημερολόγιο,  για τη διάθεση του χώρου του για τη φωτογράφηση και την παροχή των αυθεντικών κρητικών ενδυμασιών από το ιματιοφυλάκιο του. Τα 12 κορίτσια που αποδέχτηκαν να συμπεριληφθούν οι προσωπογραφίες τους στο ημερολόγιο Ανδρουλακάκη Στέλλα, Βαλυράκη Γεωργία, Γλυμενάκη Γεωργία, Κουκουβιτάκη Μαρία, Κουκουβιτάκη Μαρία, Κριαρά Μαρία, Μακρινάκη Ανδριανή, Μανουσουδάκη Δέσποινα, Μπελιβανάκη Αναστασία, Νικολουδάκη Βασιλική, Τσοντάκη Ελένη, και Φασουλάκη Κατερίνα.

Την καλλιτέχνιδα του καλλωπισμού προσώπου κυρία Αγγελική Δουρουντάκη που προσέφερε αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες της για τον καλλωπισμό των κοριτσιών.

Τους καλλιτέχνες φωτογράφους Γιώργο Ζακυνθινάκη και Ζαχαρία Ανδρεαδάκη οι οποίοι ομοίως αφιλοκερδώς φωτογράφισαν τα πορτραίτα των κοριτσιών. Τέλος τον λέκτορα του Πανεπιστημίου Robert Gordon, Iain Macleod για την απόδοση του κειμένου αφιλοκερδώς στα Αγγλικά. 

Ιανουάριος

Φεβρουάριος

Μάρτιος

Απρίλιος

Μάιος

Ιούνιος


Ιούλιος

Αύγουστος

Σεπτέμβριος

Οκτώβρης

Νοέμβρης

Δεκέμβρης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook