Εκατοντάδες κόσμου όλων των ηλικιών συμμετείχαν στην εκδήλωση – θεσμό για τα Χανιά με στόχο την αλληλεγγύη και την προσφορά

Η εκκίνηση δόθηκε σήμερα το πρωί, στους Αγίους Αποστόλους για το “Υπερκοπέλι – Υπερκοπελάκι, το φεστιβάλ, θεσμός πια για τα Χανιά που διοργανώνει η αθλητική παρέα του “Ορίζοντα” για 10η συνεχόμενη χρονιά με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, προβολή του έργου του συλλόγου και άλλων σωματείων/ιδρυμάτων/κοινωνικών δομών των Χανίων με στόχο την προώθηση του εθελοντισμού και τη συγκέντρωση χρημάτων για την στήριξη 14 συνολικά φιλανθρωπικών ιδρυμάτων της πόλης και οικογενειών που έχουν ανάγκη.

Το μήνυμα, εστάλη, από μικρούς και μεγάλους που έλαβαν θέσεις από το πρωί στους Αγίους Αποστόλους για να κολυμπήσουν, να κάνουν ποδήλατο, να τρέξουν ή απλώς να περπατήσουν όσο μπορούν και όσο θέλουν, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο 14 εθελοντικά σωματεία του νομού Χανίων.

Στις 10 ξεκίνησε ο παιδικός αγώνας τριάθλου ερασιτεχνικού χαρακτήρα πολύ μικρών αποστάσεων, το “Υπερκοπελάκι” με τη συμμετοχή δεκάδων μικρών παιδιών. Ο αγώνας περιελάμβανε 50 μέτρα κολύμπι, δύο χλμ ποδηλασία και 500 μέτρα τρέξιμο.

Στον αγώνα, στον οποίο δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, πρώτος τερμάτισε ο Μανώλης Καλορμάκης, που τρέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στην διοργάνωση και μιλώντας στο Flashnews.gr έστειλε μήνυμα εθελοντισμού, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Ο πατέρας του, δεν μπόρεσε να κρύψει την περηφάνια του για τη συμμετοχή του γιου του αλλά και των υπόλοιπων παιδιών σε μια τόσο σημαντική εκδήλωση ανθρωπιάς και ευχήθηκε του χρόνου οι συμμετοχές να είναι ακόμα περισσότερες.

Στις 11:30 δόθηκε η εκκίνηση για τον αγώνα τριάθλου ερασιτεχνικού χαρακτήρα “Υπερκοπέλι” που περιελάμβανε 500 μέτρα κολύμπι, 20χλμ ποδηλασία και 6χλμ τρέξιμο ενώ στις 16:00, το αγωνιστικό κομμάτι της εκδήλωσης θα ολοκληρωθεί με τους «Ανοιχτούς Ορίζοντες», έναν αγώνα δρόμου δυναμικού περπατήματος 5 χλμ, χωρίς χρονομέτρηση και κατάταξη, στον οποίο οι συμμετέχοντες θα προσφέρουν το κόστος της συμμετοχής τους (5 ευρώ) σε όποιο σωματείο / ίδρυμα της πόλης μας επιθυμούν από τα εξής:

Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αυτιστικών Παιδιών «Μεγαλόχαρη»,

Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος «Κύτταρο Χαλέπας»,
ΕΛΕΠΑΠ Χανίων,
Ομάδα Στήριξης «Συνάνθρωπος»,
Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία «Αρίων»,
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας – Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ,
Εθελοντικός Σύνδεσμος «Φίλοι του Αννουσάκειου Ιδρύματος Κισάμου»,
Διαβάζω για τους άλλους,
Συσσίτια Σπλάντζιας,
Παγκρήτιος Αθλητικός Σύλλογος Κινητικά Ανάπηρων & Παραπληγικών «Αετοί Κρήτης»,
Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Χανίων,
Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Ήπιες Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος – Άσπεργκερ Νομού Χανίων,
Δίκτυο Μαθητικού Εθελοντισμού Χανίων «Δημόφιλος»,
Σύλλογος «Ορίζοντας».
Η ημέρα θα κλείσει με «Πιλάφι πάρτι».

Η γιορτή θα “κλείσει” με “πιλάφι πάρτι”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook