Ανακοίνωση του βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη 

Ευχαριστώ τον Αντιπεριφερειάρχη  Χανίων Νίκο Καλογερή για την άμεση αντίδρασή του σχετικά με τα όσα ελέχθησαν στη συνάντησή μου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, σχετικά με τη διαδικασία αποζημίωσης από τα ΠΣΕΑ για τους αγρότες του Αποκόρωνα (Βρύσες, Νίππος, Καλαμίτσι) που επλήγησαν από τη μεγάλη πυρκαγιά του 2018. Προφανώς κοινός μας στόχος είναι να λυθεί το πρόβλημα και να αποζημιωθούν οι αγρότες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας στο Υπουργείο, ο Υπουργός ζήτησε από υπηρεσιακούς παράγοντες ενημέρωση για το πού βρίσκεται η υπόθεση. Έλαβε μπροστά μου την απάντηση ότι η διαδικασία δεν έχει κινηθεί διότι δεν έχει αποσταλεί ακόμη στον ΕΛΓΑ μια έκθεση για το ζήτημα, η οποία πρέπει να αποσταλεί από την αρμόδια διεύθυνση της Περιφέρειας. Αυτό ανέφερα και στη δική μου ανακοίνωση,  παίρνοντας ως δεδομένο ότι η απάντηση που λάβαμε ήταν ακριβής. Όπως προέκυψε στη συνέχεια από την ανακοίνωση του Νίκου Καλογερή, προφανώς η πραγματικότητα ήταν διαφορετική. 

Έχω ήδη ενημερώσει τον Υπουργό σχετικά, και έχω ζητήσει να κινηθεί η διαδικασία με ταχύτητα στο εξής. Από πλευράς μου θα παρακολουθώ το ζήτημα και θα επανέλθω. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook