Είχε συναντήσεις με Υπουργούς και Γενικούς Γραμματείς Υπουργείων 

Η διασφάλιση δημόσιων πόρων αλλά και ευρωπαϊκών κονδυλίων για την υλοποίηση έργων υποδομής και ενέργειας, η ενίσχυση του Δήμου με προσωπικό, και η χρηματοδότηση λόγω της επέκτασης της έκτακτης ανάγκης, βρέθηκε στο επίκεντρο των επαφών που είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης με τους Υπουργούς Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βουλευτή Ν.Δ. Ν. Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη και Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο.

Στις συναντήσεις στα Υπουργεία παρόντες ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Τζιράκης και ο συνεργάτης του Δημάρχου Μανόλης Χρονάκης.
Επίσης συναντήσεις έκανε ο Δήμαρχος: 

-με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού και Παρακολούθησης Δράσεων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΥΣΕΚΤ) Δημήτρη Τρουλάκη για τον σχεδιασμό ενεργειών με στόχο την ωρίμανση έργων  και τον συντονισμό ομάδας δράσης νέων μονίμων κατοίκων για την ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας στο οροπέδιο Λασιθίου.

-με την Γενική Γραμματέα Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάννη για την ενίσχυση του Δήμου με μόνιμο προσωπικό και την διασύνδεση των εσόδων του δήμου με την επισκεψιμότητα της περιοχής (Δικταίο Άντρο)

-με την Γενική Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κα Χριστιάνα Καλογήρου, για την υποστήριξη του δήμου σε συγκεκριμένα έργα και μελέτες από εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό του Υπουργείου καθώς και διάθεση των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού της Γ.Γ. Επίσης συζητήθηκε η δυνατότητα αξιοποίησης της ενέργειας για τα νησιά καθώς και η χρηματοδότηση έργων υποδομών από ειδικό πρόγραμμα για νησιά που ετοιμάζει το Υπουργείο.

– με τον Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη για χρηματοδότηση του δήμου για έργα αποκατάστασης από τις φυσικές καταστροφές (οδοποιία, αντιπλημμυρικά κλπ)

-με τον Πρύτανη Πανεπιστημίου Πειραιά καθηγητή Άγγελο Κότιο, για θέματα στρατηγικής για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής του δήμου

-με τον Πρόεδρο Μεταπτυχιακού Τμήματος Τουρισμού καθηγητή Αθανάσιο Κουρεμένο για την τουριστική ανάπτυξη και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, την καταγραφή των προβλημάτων και ευκαιριών μέσω ερωτηματολογίων προς τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες, την τεκμηρίωση των αναγκών παρέμβασης κλπ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook