Αποχαιρετάμε το καλοκαίρι με μια πλούσια σαλάτα

Προετοιμασία: 20 λεπτά
Ψήσιμο: 20 λεπτά
Μερίδες: 6
Δυσκολία: εύκολο

Υλικά συνταγής

ζυμαρικά πένες 350 γρ.
κολοκυθάκια 2, κομμένα σε ροδέλες
ντοματάκια 18 σφιχτά και ώριμα
κουκουνάρι 50 γρ.
φυλλαράκια βασιλικού για το γαρνίρισμα

Για τη σάλτσα

ελαιόλαδο 6 κουταλιές της σούπας
ξίδι από λευκό κρασί 1 κουταλιά της σούπας
λιωμένο σκόρδο ½ κουταλάκι του γλυκού
βασιλικός ψιλοκομμένος 1 κουταλιά της σούπας
παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη 2 κουταλιές της σούπας
αλάτι όσο θέλετε
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε τα ζυμαρικά μέσα σε αλατισμένο νερό, στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο λάδι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα ξεπλένετε με κρύο νερό και τα στραγγίζετε καλά. 

Ζεματίζετε τα κολοκυθάκια για 2΄-3΄ και τα στραγγίζετε. Βυθίζετε τα ντοματάκια σε νερό που βράζει για 1΄ και τα ξεφλουδίζετε (προαιρετικά). Κόβετε τα κολοκυθάκια και τα ντοματάκια σε φέτες. 

Στο μπλέντερ αναμειγνύετε όλα τα υλικά της σάλτσας χτυπώντας τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περιχύνετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και προσθέτετε τα κολοκυθάκια και τα ντοματάκια. 

Καβουρντίζετε το κουκουνάρι σε αντικολλητικό τηγάνι και το σκορπίζετε στη σαλάτα. Γαρνίρετε με φρέσκα φυλλαράκια βασιλικού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρετε αμέσως. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook