Φρικιαστική υπόθεση στη Βρετανία, στη δίκη προσφέρθηκε ψυχολογική βοήθεια στους ενόρκους

Ένοχος για 36 περιπτώσεις βιασμού βρέθηκε ένας Βρετανός, με το τεστ DNA να επιβεβαιώνει την καταγγελία πως είχε αποκτήσει έξι παιδιά με μία από τις δικές του κόρες.

Σύμφωνα με τη New York Post, ο άνδρας βίαζε τουλάχιστον δύο από τις κόρες του και ακόμα και ένα από τα κορίτσια που γεννήθηκαν έπειτα από τους βιασμούς αυτούς.

Ο άνδρας έλεγε στα κορίτσια πως ήθελε να τους «διδάξει» πώς να κάνουν σεξ ώστε να είναι έτοιμες για μελλοντικούς συντρόφους και ανάγκασε τουλάχιστον μία από τις κόρες του να έχει σεξουαλικές επαφές με άλλους άνδρες ενώ εκείνος παρακολουθούσε.

Προσποιούνταν πως χρησιμοποιούσε μαγεία για να χειραγωγήσει τα θύματά του, φτιάχνοντας και μια ψεύτικη «φιγούρα» που τους έλεγε δήθεν να κάνουν σεξ μαζί του.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, η κακοποίηση των άτυχων κοριτσιών κράτησε πάνω από 20 χρόνια.

«Αυτή η αρρωστημένη κακοποίηση έγινε από ένα άτομο που υποτίθεται πως θα προστάτευε και θα φρόντιζε τα θύματα, αντίθετα συστηματικά είχε τον έλεγχο της ζωής τους, αποπλανώντας τα για τη δική του σεξουαλική ικανοποίηση» δήλωσε στο δικαστήριο ο εισαγγελέας.

Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης ήταν τόσο φρικιαστικές που στους ενόρκους προσφέρθηκε ψυχολογική βοήθεια.

«Έχω δει τέτοιες υποθέσεις ως δικηγόρος και ως δικαστής για πάνω από 40 χρόνια. Αυτή είναι μια από τις τρεις χειρότερες που κλήθηκα ποτέ να διαχειριστώ» είπε στους ενόρκους ο δικαστής Paul Thomas.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε 36 κατηγορίες για βιασμό και μία κατηγορία για σεξουαλική επίθεση αλλά κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες έπειτα από σύσκεψη των ενόρκων που κράτησε τέσσερις ώρες.

Η ποινή του αναμένεται να ανακοινωθεί την Παρασκευή.

(φωτογραφία αρχείου)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook