Τώνια Λιοδάκη Τώνια
Λιοδάκη
Δημοσιογράφος

Κάτω από αυστηρά αστυνομικά μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια Ρεθύμνου συνεχίζεται η δίκη

Τελευταία ενημέρωση 14:32

Συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου, η πολύκροτη δίκη για την υπόθεση ανθρωποκτονίας του Παντελή Δουρουντάκη στα Σφακιά το 2018, με εξέταση σήμερα μαρτύρων από την πλευρά της υπεράσπισης.

Θυμίζουμε ότι στο εδώλιο κάθονται ένας 45χρονος από τα Σφακιά που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και έχει ομολογήσει την πράξη του, ο 40χρονος αδερφός του για περιύβριση νεκρού καθώς και ένας 32χρονος που κατηγορείται για περιύβριση νεκρού και υπόθαλψη εγκληματία. Η δίκη διεξάγεται κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας εντός και εκτός αιθούσης.

Σύζυγος δεύτερου κατηγορουμένου: Ο συζυγός μου ήταν σκιά του εαυτού του

Κατά την εξέτασή της η σύζυγος του δεύτερου κατηγορούμενου, δηλαδή του αδερφού του δράστη της ανθρωποκτονίας, ανέφερε ότι οι σχέσεις του κατηγορουμένου και του θύματος ήταν άριστες. Παρόλα αυτά, εκείνη την ημέρα γνωρίζει ότι είχε προηγηθεί διαπληκτισμός μεταξύ τους.

Η σύζυγός του υποστήριξε επίσης ότι ο σύζυγός της αρχικά δεν γνώριζε τίποτα και όταν με τον καιρό του εκμυστηρεύτηκε ο αδερφός του την ανθρωποκτονία ο σύζυγός της έγινε  σκιά του εαυτού του.

Όπως ανέφερε: “Τον έβλεπα προβληματισμένο το επόμενο διάστημα. Ήταν σκιά του εαυτού του, αλλά υπέθετα ότι είχαν προβλήματα με τις δουλειές τους. Ούτε που μου περνούσε από το μυαλό. Ο σύζυγός μου δεν γνώριζε τίποτα. Του εκμυστηρεύτηκε  ο αδερφός του με την πάροδο των ημερών τι είχε γίνει”. 

 Μάρτυρες υπεράσπισης για το προφίλ των κατηγορουμένων και του θύματος

Ένας από τους μάρτυρες υπεράσπισης που δεν γνώριζε ωστόσο κάτι για το περιστατικό, χαρακτήρισε τα δύο αδέρφια που κατηγορούνται καλά παιδιά που δεν ήθελαν εντάσεις και βοηθούσαν την τοπική κοινωνία.

Επίσης αναφέρθηκε σε δυο περιστατικά του παρελθόντος κατά τα οποία, όπως ο ίδιος περιέγραψε, ο Π. Δουρουντάκης είχε απειλήσει και εκφοβίσει άλλα άτομα. Να σημειωθεί ότι κανένα από τα δυο περιστατικά δεν έχει καταγραφεί και καταγγελθεί στις αρχές.

Παράλληλα και δεύτερος μάρτυρας υπεράσπισης ανέφερε ότι τα δύο αδέρφια δεν προκαλούσαν προβλήματα και ευεργετούσαν κόσμο. Εκείνη τη στιγμή η πολιτική αγωγή διερωτήθηκε κατά πόσο συνιστά ηθικό πλεονέκτημα το να θάψεις και να κρύψεις τον άνθρωπο που σκοτώνεις, 10 μέτρα κάτω από τη γη.

Στο σημείο αυτό, το δικαστήριο μετά από διαφωνία των δυο πλευρών αποφάσισε να μην ερωτηθούν στο εξής οι επόμενοι μάρτυρες υπεράσπισης για την προσωπικότητα του θύματος και να μην γίνει αναφορά σε αξιόποινες πράξεις που είχε τελέσει στο παρελθόν καθώς κρίθηκε από το δικαστήριο ότι όλες αυτές τις ημέρες της δίκης έχουν σκιαγραφηθεί επαρκώς ο χαρακτήρας και οι πράξεις του θανόντος.

Στη συνέχεια, τρίτος μάρτυρας υπεράσπισης ο οποίος συνήθιζε να πηγαίνει στο Άγιο Όρος με τον πρώτο κατηγορούμενο, ανέφερε πως όταν πήγε στο Άγιο Όρος με τον δράστη μετά την τέλεση του εγκλήματος και πριν γίνει γνωστό αυτό, ο κατηγορούμενος είπε στον ίδιο και στους υπολοίπους που ήταν εκεί “Έκανα ένα κακό αλλά ό,τι κι αν ακούσετε να ξέρετε ότι αναγκάστηκα”.

Ακολούθησαν άλλοι δυο μάρτυρες που αναφέρθηκαν με καλά λόγια για την προσωπικότητα των δυο αδερφών αλλά και τη βοήθεια που προσέφεραν όπου χρειαζόταν.

Το δικαστήριο διέκοψε για λίγη ώρα και αναμένεται να συνεχίσει με τις απολογίες των κατηγορουμένων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook