Ο Χειρουργός Ορθοπαιδικός κος Κωνσταντίνος Σαράντος εξηγεί μια σύγχρονη τεχνική 

Ένας τραυματισμός με το αυτοκίνητο ή στην γυμναστική, μπορεί να επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητά σας, προκαλώντας δυσκινησία και περιορισμό της κίνησης για αρκετές ημέρες. Δεν αποκλείεται να χρειάζεται κάποιου είδους επέμβαση για την ταχεία και πλήρη αποκατάσταση.

Μερικές από τις πιο διαδεδομένες και σύγχρονες τεχνικές που ένας ορθοπαιδικός μπορεί να εφαρμόσει είναι αρθροπλαστική Fast Track & Eras Protocols και η ολική αρθροπλαστική Superpath. Τι ισχύει για αυτές τις τεχνικές και πως μπορείτε να τις εφαρμόσετε και στη δική σας περίπτωση;

Έχετε ήδη κάνει αρθροπλαστική ισχίου και χρειάζεστε αποκατάσταση;

Τα Fast track & Enhanced Recovery After Surgery (ERAS)  Protocols είναι πρωτόκολλα γρήγορης αποκατάστασης των ασθενών με σίγουρα αποτελέσματα!

Στην ουσία πρόκειται για ένα ομαδικό αποτέλεσμα της χειρουργικής ομάδας και του αναισθησιολόγου, των φυσικοθεραπευτών και άλλων ειδικοτήτων που εμπλέκονται στο πρόβλημα. 

Λιγότερος πόνος και αιμορραγία 

Ήδη κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, ο γιατρός με διάφορες τεχνικές διήθησης και με την συμμετοχή του αναισθησιολόγου, καταφέρνει να μειώσει τόσο την αιμορραγία, όσο και τον μετεγχειρητικό πόνο, ο οποίος είναι εύκολα αντιμετωπίσιμος.

Ο συνδυασμός των τεχνικών αυτών επιτρέπει τελικά στον ασθενή να κινητοποιηθεί μόλις δύο ώρες μετά την επέμβαση, χωρίς να χρειάζεται μπαστούνι και μειώνοντας όλες τις επιπλοκές όπως λοιμώξεις κ.α.

Superpath Ⓡ: Μέθοδος Ολικής Αρθροπλαστικής Ισχίου

Η μέθοδος Superpath από την άλλη είναι άλλη μία επιλογή ελάχιστα επεμβατικής διαδικασίας, όπου ο ασθενής μπορεί να περπατήσει μόλις λίγες ώρες μετά το χειρουργείο. Τα μαλακά μόρια προστατεύονται με ειδικές τεχνικές πλέον. Η τομή είναι πολύ μικρή και οι μύες ή οι τένοντες γύρω από το ισχίο δεν επηρεάζονται. 

Το εξιτήριο βγαίνει την επόμενη ημέρα του χειρουργείου και ο πόνος είναι πολύ μικρός. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός πλέον και η ανάρρωση είναι μικρή και αναμένεται καλή.

Ορθοπαιδικός Κ. Σαράντος