Μετά τις Κυκλάδες και την Σαντορίνη, στον καθαρισμό των ακτών και του θαλάσσιου χώρου σε περιοχές της δυτικής Κρήτης προχωρά τις  τελευταίες μέρες το σκάφος «Typhoon», του Ιδρύματος Λασκαρίδη, σε ένα κοινωφελές έργο προσφοράς για τις απρόσιτες ακτές της ελληνικής επικράτειας.

Η επιχείρηση Typhoon Project στην Κρήτη ξεκίνησε από τις 12 Οκτωβρίου και από τις θαλάσσιες περιοχές της Κισσάμου. 

Μέχρι σήμερα το ειδικό αυτό σκάφος με το πλήρωμά του έχει “επιχειρήσει” σε Γραμβούσα, Μπάλο, Φαλάσαρνα.

Το νορβηγικής προέλευσης Typhoon έχει μήκος 72 μέτρα και πλάτος 16. Εκτός από τα σύγχρονα συστήματα ναυτικής πλοήγησης και τον βασικό εξοπλισμό πυρόσβεσης και καταπολέμησης πετρελαϊκής ρύπανσης, το πλοίο φιλοξενεί ταχύπλοα που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό δυσπρόσιτων ακτών.

Παράλληλα, διαθέτει κάδους απορριμμάτων μεγάλης χωρητικότητας, κατάλληλους για τη διαλογή των ανακυκλώσιμων ειδών που συλλέγονται κατά τη διάρκεια των δράσεων. 

Η ομάδα δράσης του Typhoon, αποτελούμενη από στελέχη του Ιδρύματος και μόνιμο προσωπικό του σκάφους, ξεκίνησε πιλοτικά τις δράσεις της στο τέλος Ιουλίου από την περιοχή της Λαυρεωτικής και τη νήσο Πάτροκλο, ενώ στο τέλος Αυγούστου βρέθηκε στην επιβαρυμένη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, στο πλαίσιο του έργου του για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, ενισχύεται στη μάχη του κατά της ρύπανσης με την απόκτηση του πλοίου «Typhoon», το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει τη δράση του με παράκτιους και υποθαλάσσιους καθαρισμούς στο Αιγαίο, αναδεικνύοντας τον σημαντικό του ρόλο για την προστασία των ελληνικών θαλασσών. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook