Δηλητηριασμένα ζώα και αδέσποτα πεταμένα, έχουν κατακλύσει όλες τις περιοχές

Σε απόγνωση βρίσκονται οι εθελοντές των φιλοζωικών συλλόγων οι οποίοι καλούνται καθημερινά να βοηθήσουν σε δεκάδες περιπτώσεις πεταμένων κουταβιών, αλλά και περισυλλογής πτωμάτων κυρίως σκυλιών που δηλητηριάστηκαν από φόλες.

Χαρακτηριστικό της απαράδεκτης αυτής κατάστασης ήταν το περιστατικό που κατεγράφει την Τρίτη στα Νεροκούρου, όταν κάποιος απάνθρωπος σκόρπισε φόλες με αποτέλεσμα να βρουν μαρτυρικό θάνατο δύο θηλυκά σκυλιά που είχαν εννέα μικρά κουτάβια, ενώ βρέθηκαν και νεκρές γάτες.

Στην περιοχή μετέβησαν και αστυνομικοί προκειμένου να ερευνήσουν και να εντοπίσουν εκείνον – που σύμφωνα καταγγελίες – δεν είναι η πρώτη φορά που σκορπά φόλες στην περιοχή.

Επίσης την Τρίτη κάποιος άφησε έξω από το Δημαρχείο Πλατανιά στο Γεράνι ένα χαρτόκουτο με έξι μικρά κουταβάκια.

Την Δευτέρα κάποιος εγκατέλειψε δύο σκυλάκια μέσα στον υπαίθριο χώρο του Νοσοκομείου Χανίων παρά του ότι έχει προκύψει τεράστιο θέμα με τα αδέσποτα που κυκλοφορούν εκεί.

Και αυτά είναι μόνο ενδεικτικά περιστατικά που κατεγράφησαν τις δύο τελευταίες ημέρες από τον φιλοζωικό σύλλογο Χανίων «Η προστασία των ζώων» ενώ σε ανάλογα περιστατικά καλούνται καθημερινά και οι εθελοντές του συλλόγου «Περιβαλλοντική Φιλοζωική Δράση» που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πλατανιά.

Το πρόβλημα αντί να μειώνεται φαίνεται πως γιγαντώνεται και οι νέες δημοτικές αρχές οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και έναντι των δημοτών αλλά και έναντι του Νόμου.

Να σημειωθεί ότι όπως γνωστοποίησε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «ο επικεφαλής της ομάδας των κτηνιάτρων που διενεργεί δωρεάν στειρώσεις σε πολλούς δήμους της Ελλάδας με επιτυχία, φροντίζοντας τα αδέσποτα ζώα και ανακουφίζοντας οικονομικά τους εθελοντές φιλόζωους και τους δήμους με τους οποίους συνεργάζονται, ενημέρωσε ότι μπορεί να διαθέσει την ομάδα του τον Δεκέμβριο 2019 και τον Ιανουάριο 2020 για πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων στον Δήμο Χανίων.» Αναμένουμε την άμεση ανταπόκριση του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Νικηφοράκη, ο οποίος, μαζί με τον Δήμαρχο κ. Σημανδηράκη είχε υποδεχθεί με ενθουσιασμό την ιδέα αυτής της συνεργασίας. Η διοργάνωση του προγράμματος δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων έχει πολλή δουλειά και πολλή γραφειοκρατία, την οποία οι εθελοντές έχουμε προσφερθεί να διεκπεραιώσουμε για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα με επιτυχία.»

Μάλιστα ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο Αντιδήμαρχος κ.Νικηφοράκης είχαν συναντηθεί με την εν λόγω ομάδα κτηνιάτρων τον περασμένο Αύγουστο και πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους.

Όπως αναφέρει ο σύλλογος «αναμένουμε την άμεση ανταπόκριση του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Νικηφοράκη, ο οποίος, μαζί με τον Δήμαρχο κ. Σημανδηράκη είχε υποδεχθεί με ενθουσιασμό την ιδέα αυτής της συνεργασίας. Η διοργάνωση του προγράμματος δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων έχει πολλή δουλειά και πολλή γραφειοκρατία, την οποία οι εθελοντές έχουμε προσφερθεί να διεκπεραιώσουμε για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα με επιτυχία.»

(Φωτο απο το προφίλ στο facebook του φιλοζωικού συλλόγου Χανίων “Η προστασία των ζώων”)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook