Ένα αρωματικό επιδόρπιο για τον καφέ και το σχολείο

Υλικά

2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
2 κ. γλ. αλάτι
1 φλ. τσαγιού βούτυρο
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
2 αυγά
1/4 κ. γλ. βανίλια
1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα μήλα
Για την γαρνιτούρα

1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη καστανή
1/8 κ. γλ. κανέλα
1 κ. σ. βούτυρο
1 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι με το μπείκιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
  • Σε ένα άλλο μπολ τοποθετείτε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αυγά και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτετε την βανίλια και ανακατέψτε.
  • Στραγγίστε τα μήλα και προσθέστε τα σταδικακά στο μείγμα. Τοποθετείστε το μείγμα στις θήκες ψησίματος για μάφινς.

Για την γαρνιτούρα

  • Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε την καστανή ζάχαρη, την 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και την κανέλα. Προσθέστε την 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο κα ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρά ψίχουλα.
  • Γαρνίρετε τα μάφινς με το παραπάνω μείγμα.
  • Ψήστε για 20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο. Μόλις ψηθούν αφήστε να κρυώσουν για 5 λεπτά πριν τα βγάλετε από τις φόρμες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook