Μαϊμού ουρλιάζει από τον πόνο

Απίστευτα σκληρές είναι οι εικόνες με βασανισμούς ζώων που κατέγραψαν μέλη φιλοζωικής οργάνωσης σε εργοστάσιο δοκιμών φαρμάκων στο Αμβούργο στη Γερμανία.

Μαϊμούδες, γάτες και σκύλοι, τα οποία χρησιμοποιούνται ως πειραματόζωα κατέγραψε η ΜΚΟ Cruelty Free International, όταν μπήκε στις εγκαταστάσεις της Laboratory of Pharmacology and Toxicology (LPT).

Τα ζώα σφαδάζουν από τους πόνους καθώς οι εργαζόμενοι στο εργαστήριο χρησιμοποιούν τσιμπίδες πάνω τους, τα κρατούν ακινητοποιημένα, τα αρπάζουν από τον λαιμό ενώ κάποια τα κρεμάνε ανάποδα.

Πολλές από τις μαϊμούδες που ήταν κλεισμένες σε κλουβιά – μικρότερα τους ενός μέτρου – στριφογύριζαν γύρω από τον εαυτό τους, κάτι που, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της Guardian, φανερώνει τη θλίψη τους. Μάλιστα, μία μαϊμού ουρλιάζει και κλαίει.

Σε άλλα σημεία του χώρου, σκύλοι έχουν ξαπλώσει πάνω στα δικά τους αίματα και κόπρανα. Οι απάνθρωπες αυτές εικόνες εξόργισαν τις φιλοζωικές οργανώσεις.

«Η συμπεριφορά αυτή είναι απαράδεκτη και πιθανώς παράνομη» δήλωσε εκπρόσωπος της Humane Society International. Συμπλήρωσε επίσης πως κάθε δεδομένο που θα συλλέξουν από αυτά τα ζώα είναι «άχρηστο», καθώς η φυσιολογία τους έχει αλλάξει από το στρες που έχουν βιώσει.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook