Μυστήριο για τις Αρχές και κυρίως για την οικογένειά της παραμένει, σχεδόν 17 μήνες μετά, το πού έχει θαφτεί το πτώμα της 38χρονης μητέρας Τόνια Ζόεβα από τη Βουλγαρία, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν τη νύχτα της 11ης Μαΐου του 2018 στο Ρέθυμνο όπου ζούσε.

Και μπορεί η σορός της να παραμένει άφαντη μέχρι σήμερα, όμως την ερχόμενη Δευτέρα θα καθίσει για τη δολοφονία της στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χανίων ένας 60χρονος Ρεθυμνιώτης, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Πρόκειται για μία υπόθεση-θρίλερ που είχε απασχολήσει εκτενώς τα ΜΜΕ σε Ελλάδα και Βουλγαρία.

Ο 60χρονος δημοτικός υπάλληλος επιμένει στην αθωότητά του και ισχυρίζεται ότι την επίμαχη νύχτα, αφού είχαν συνευρεθεί ερωτικά στο σπίτι του, σε χωριό του Ρεθύμνου, τη μετέφερε και την άφησε ζωντανή σε κάποιο σημείο της πόλης, όπως του είχε ζητήσει η ίδια. Έκτοτε δεν είχαν άλλη επικοινωνία. «Θέλω να βρεθεί η κοπέλα να βρω την ηρεμία μου» ισχυρίζεται.

Το παραπεμπτικό βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Ρεθύμνου είναι κόλαφος για την ενοχή του 60χρονου Ρεθυμνιώτη, καθώς αποφαίνεται ότι τη σκότωσε και στη συνέχεια μετέφερε με το αυτοκίνητό του (τύπου κλούβα) το πτώμα της, το οποίο εξαφάνισε.

Το αίμα της «μίλησε»
Στο σπίτι και στο αυτοκίνητο του 60χρονου Κρητικού αστυνομικοί της Ασφάλειας Ρεθύμνου εντόπισαν διάσπαρτες κηλίδες αίματος, οι οποίες ταυτοποιήθηκαν εργαστηριακά με το αίμα της άτυχης γυναίκας. Ζητήθηκε δείγμα γενετικού υλικού από την κόρη της στη Βουλγαρία προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της σύγκρισης.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι κηλίδες αίματος εντοπίστηκαν στον νιπτήρα του μπάνιου, στο κάτω μέρος του πλυντηρίου ρούχων, σε λευκό έπιπλο στην κρεβατοκάμαρα, στο μαξιλάρι και στο σεντόνι, στη σφουγγαρίστρα. Αναφέρεται ότι τμήμα του δαπέδου του μπάνιου ήταν καταφανώς πιο καθαρό από το υπόλοιπο δάπεδο ένδειξη ότι είχε καθαριστεί στοχευμένα.

Αιμάτινες κηλίδες του θύματος εντοπίστηκαν διάσπαρτες και στο αυτοκίνητο του 60χρονου όπως για παράδειγμα στη ζάντα του δεξιού μπροστινού τροχού, στο πατάκι της θέσης του οδηγού, στην εσωτερική χειρολαβή της πόρτας του συνοδηγού, στην εσωτερική επιφάνεια τζαμιού της πόρτας του συνοδηγού, στο τμήμα αμαξώματος που βρίσκεται δεξιά από το κάθισμα της θέσης συνοδηγού, στην οροφή, στο πατάκι, στο ταμπλό μπροστά από τη θέση συνοδηγού κ.α.

Όπως αναφέρεται, αστυνομικοί πήραν ακόμα και δείγματα στάχτης από το τζάκι του σπιτιού προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν ίχνη από είδη ρουχισμού ή ανθρώπινο ιστό, καθώς και τμήμα σοβά από παρακείμενη τοιχοποιία του καυστήρα στην οποία εντοπίστηκε κηλίδα.

Στο βούλευμα επισημαίνεται ακόμα ότι συσκευή κινητού που ανήκε στην Τόνια βρέθηκε στην κατοχή του 60χρονου. Αναφέρεται ακόμα ότι ενώ είναι αναμφισβήτητο ότι είχαν τηλεφωνική επικοινωνία και συνάντηση την ημέρα της εξαφάνισης, στο αρχείο καταγραφής των κλήσεων και μηνυμάτων είχαν διαγραφεί όλες οι επικοινωνίες, ακόμα και εκείνες που είχαν κάνει μεταξύ τους την επίμαχη ημέρα.

Να σημειωθεί ότι η έρευνα της Αστυνομίας σε αεροδρόμια και λιμάνια για το ενδεχόμενο η Τόνια να έχει ταξιδέψει εκτός Κρήτης είχε αρνητικό αποτέλεσμα, ενώ δεν προέκυψαν και ευρήματα από κάμερες ασφαλείας σχετικά με τον ισχυρισμό του 60χρονου ότι την επίμαχη νύχτα τη μετέφερε από το χωριό στην πόλη του Ρεθύμνου όπως του είχε ζητήσει η ίδια.

“Είχε ξυρίσει τα πόδια της και κόπηκε…”
Σε ερώτηση της αρμόδιας ανακριτικής αρχής πώς εξηγεί το αίμα που βρέθηκε στο σπίτι του, ο 60χρονος είχε ισχυριστεί: «Είχε ξυρίσει τα πόδια της και είχε ματώσει. Τη βοήθησα να ξυρίσει τα πόδια της γιατί ήταν μεθυσμένη. Ξυριζόταν στο μπάνιο και βγήκε να πλυθεί στον νιπτήρα.

Στη σφουγγαρίστρα πού βρέθηκαν αίματα δεν ξέρω. Στη μαξιλαροθήκη έχανε το τηλέφωνο, εγώ την ακούμπησα στη μύτη και μάτωσε. Αυτό είχε γίνει άλλη μέρα που ήταν παρούσα και η φίλη της στο σπίτι.

Αυτό είχε γίνει δεν θυμάμαι πόσες ημέρες πριν. Εγώ δεν είχα δει ότι η μαξιλαροθήκη είχε αίμα.  Στο αυτοκίνητο που βρέθηκε αίμα δικό της, την είχε χτυπήσει Πακιστανός πριν καιρό και μετά έφυγε από αυτόν και ήρθε να μείνει σπίτι μου».

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν είναι παράξενο που βρέθηκαν κηλίδες αίματος στο σπίτι, καθώς εκεί ζούσε το τελευταίο διάστημα η κοπέλα. Αναφέρει μάλιστα ότι δεν είναι απίθανο τα πρωινά που απουσίαζε στη δουλειά εκείνη να είχε κάποιο ατύχημα και να είχε αιμορραγήσει.

Το Δικαστικό Συμβούλιο αποφαίνεται ότι οι αρνητικοί ισχυρισμοί του 60χρονου έρχονται σε αντίθεση με τα αποδεικτικά στοιχεία και επισημαίνει ότι ο κατηγορούμενος πέφτει σε αντιφάσεις, παρουσιάζοντας διαφορετικές διηγήσεις  όπως για παράδειγμα όταν καλείται να εξηγήσει πώς βρέθηκαν οι κηλίδες αίματος στο σπίτι και στο αυτοκίνητο.

Πιο συγκεκριμένα για το αίμα στο αυτοκίνητο αναφέρεται ότι στην απολογία του στις 14 Σεπτεμβρίου του 2018 είχε ισχυριστεί ότι σε παρελθόντα χρόνο την είχε χτυπήσει ένας Πακιστανός. Αντίθετα, κατά την εξέταση του στις 11 Σεπτεμβρίου είχε ισχυριστεί ότι καθ’ οδόν προς το σπίτι την είχε χαστουκίσει με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κεφάλι της στο τζάμι και να ματώσουν τα χείλια και η μύτη της.

«Και οι δύο όμως αντιφατικές διηγήσεις δεν εξηγούν πώς βρέθηκε το αίμα του θύματος διάσπαρτο σε τόσα διαφορετικά σημεία εντός του οχήματος και δη στην ζάντα του δεξιού εμπρόσθιου τροχού…» και σε πολλά άλλα σημεία που περιγράφονται λεπτομερώς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook