Πρώτη Νοεμβρίου στα Χανιά ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και στην συνέχεια ο Υπουργός Υποδομών 

Στον απόηχο της χθεσινής συζήτησης στο Περιφερειακό  Συμβούλιο της Ερώτησης της παράταξης «Η Κρήτη Μπροστά» αναφορικά με τα έργα που έγιναν ή δεν έγιναν στα Χανιά εν όψει το επερχόμενου Χειμώνα, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, συνάντηση του επικεφαλής της παράταξης Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη και Περιφερειακών Συμβούλων Χανίων με την Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Καλογερή.

Όπως ανάφερε ο κ.Μαρκογιαννάκης πρόκειται για μια ενημερωτική συζήτηση εφ’όλης της ύλης των θεμάτων που άπτονται της αρμοδιότητας της Περιφέρειας για τα Χανιά.

Βέβαια σε ότι αφορά στην συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο αναφορικά με τα έργα στην Π.Ε. Χανίων ανέφερε πως «Πήραμε κάποιες απαντήσεις που δεν μας ικανοποίησαν στο σύνολο……. Πήραμε και θετικά μηνύματα καθώς σε ένα μεγάλο ποσοστό έχουν καθαριστεί ποτάμια και ρέματα…»

Όμως ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην φράση που είπε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο κ.Καλογερής πως «αν ξαναέχουμε τέτοια φαινόμενα θα πρέπει να φύγουμε όλοι», λέγοντας: «Δεν μου άρεσε καθόλου η απάντηση του κ.Καλογερή…..την θεωρώ ασέβεια….» είπε ο κ. Μαρκογιαννάκης επισημαίνοντας πως υπάρχουν καθυστερήσεις σε εκτέλεση και ολοκλήρωση έργων.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων αναφορικά με την διαβόητη φράση του, διευκρίνισε πως αυτό που εννοούσε και εννοεί, είναι ότι αν και φέτος επαναληφθούν τα ακραία περσινά καιρικά φαινόμενα, που σύμφωνα με ειδικούς, μπορεί να συμβούν κάθε 500 χρόνια, τότε σίγουρα θα γίνουν και πάλι καταστροφές.

«Αν το ίδιο νερό ξαναπέσει στα ημιορεινά και ορεινά χωριά του Δήμου Πλατανιά σαφέστατα θα έχουμε και πάλι μεγάλα προβλήματα» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Καλογερής 

Σε ότι αφορά στις καθυστερήσεις στα έργα ανέφερε πως «υπάρχουν από όλους……Για παράδειγμα το θέμα του εθνικού δρόμου είναι θέμα υπουργείου και εμείς πιέζουμε στο υπουργείο για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και για τον Σταλό και για την ανάθεση της εργολαβίας για τα Μεγάλα Χωράφια, η οποία να δουλευτεί μέσα στον Χειμώνα και όχι την Άνοιξη που θα αυξηθεί η κυκλοφορία….»

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει ο κ. Καλογερής την 1η Νοεμβρίου αναμένεται στα Χανιά ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και στην συνέχεια εντός του πρώτου δεκαήμερου του Νοεμβρίου αναμένεται επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή επικεφαλής κλιμακίου του Υπουργείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook