Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά τη βελτίωση πρόσβασης των οδών σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις

Υπεγράφη σήμερα (18-10-2019) στο Δημαρχείο Αποκορώνου, σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΓΗ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΑΡΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ» προϋπολογισμού μελέτης 814.000 ευρώ (με Φ.Π.Α.), από τον Δήμαρχο Αποκορώνου Χαράλαμπο Κουκιανάκη και τον ανάδοχο Ιάσωνα Κουλουκούση.

Η πίστωση του έργου προέρχεται από το πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδος 2014-2020» με συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α και από Εθνική Δαπάνη.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά τη βελτίωση πρόσβασης των οδών σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Συγκεκριμένα η πρόσκληση αφορούσε χαρακτηριστικά ορεινών-ημιορεινών οδών εκτός οικισμού με ελάχιστο φόρτο, που διανοίχτηκαν για να εξυπηρετούν τους κατοίκους της περιοχής ώστε να προσεγγίζουν τις καλλιέργειές τους και απαιτούσε όλο το τμήμα των οδών να είναι χωματόδρομος πλάτους 5,50 μέτρα.

Η βελτίωση των συγκεκριμένων οδών 6,5 χ.λ.μ. συνολικά περίπου, περιλαμβάνει ασφαλτόστρωση, βελτίωση των οριζοντιογραφικών στοιχείων και βελτίωση μηκοτομής.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης για όλες τις παραπάνω οδούς, από άποψη διατομής, οι επεμβάσεις είναι ήπιες, ώστε να μην τραυματίζεται το περιβάλλον και οι παρόδιες ιδιοκτησίες.

Οι εργασίες που προβλέπονται είναι αποκλειστικά οδοστρωσία και δεν απαιτούνται τεχνικό.

Καταλήγοντας ο Δήμαρχος Αποκορώνου τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να διεκδικεί χρωματικούς πόρους από τα ευρωπαϊκά κ.α. προγράμματα προκειμένου να διευκολύνει την καθημερινότητα των αγροτοκτηνοτρόφων μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook