Οι ώρες των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική εορτή

Γενικός σημαιοστολισμός δημοσίων, δημοτικών, ιδιωτικών καταστημάτων και σπιτιών της πόλης του Ρεθύμνου από τις 8 το πρωί της 25ης μέχρι και τη Δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, κατά τις βραδινές ώρες από την 25η έως και την 28η Οκτωβρίου.

Σημαιοστολισμός και φωταγώγηση λιμένων και ελλιμενισμένων πλοίων.

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου

Ώρα 09:00 Ομιλίες και διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις στα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης για τη σημασία της γιορτής.

Ώρα 11:30 Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Ομιλία από Εκπαιδευτικό της Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στέψη του μνημείου από Μαθητές και Μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού με τη φροντίδα των Διευθυντών των Σχολείων και με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνης.

Δήμος Ρεθύμνης – Αίθουσα «Σπίτι του Πολιτισμού»

Ώρα 19:00 Προβολή της ταινίας  «Το Ρέθυμνο του ΟΧΙ» της Εύας Λαδιά.

Μια αναφορά στα δρώμενα πριν και μετά την έκρηξη του ελληνοϊταλικού πολέμου στο Ρέθυμνο και στους  πρώτους νεκρούς του μετώπου.

Κυριακή 27 Οκτωβρίου

Δήμος Αγ. Βασιλείου – Τ. Κ. Μελάμπων

Ώρα 17:30 Μεγάλος Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων.

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου

Ώρα 07:00 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Τεσσάρων Μαρτύρων προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου, κ. Ευγενίου.

Ώρα 08:00 Επίσημη έπαρση της σημαίας της πόλης του Ρεθύμνου στο Ηρώο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Ώρα 10:30 Προσέλευση Επισήμων και Αρχών στον Ιερό Ναό Τεσσάρων Μαρτύρων με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνης  και Διμοιρίας Απόδοσης Τιμών από το 547 Α/Μ ΤΠ.

Ώρα 10:45 Δοξολογία στον Ιερό Ναό Τεσσάρων Μαρτύρων.

Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα Ψαράκη Μαρία, φιλόλογο, Διευθύντρια του Γυμνασίου Επισκοπής.                                   

Ώρα 11:30 Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο του Άγνωστου Στρατιώτη με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνης και Διμοιρίας Απόδοσης Τιμών από το 547 Α/Μ Τ.Π

Ώρα 11:40 Κατάθεση Στεφάνων.

Τα στεφάνια με ευθύνη των φορέων να ευρίσκονται μια ώρα τουλάχιστον νωρίτερα στο χώρο του Ηρώου και να έχει δηλωθεί στον υπεύθυνο τελετάρχη, το όνομα του εκπροσώπου του φορέα ή συλλόγου που θα το καταθέσει, το αργότερο έως τις 25 Οκτωβρίου 2019 (τηλ. 28313 43310, κ. Παλτατσίδης Σταύρος). Τήρηση ενός λεπτού σιγής – Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Ώρα 12:00 Παρέλαση Πολιτικών, Στρατιωτικών Τμημάτων και Σωμάτων Ασφαλείας με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνης.

Συντονιστή της παρέλασης ορίζουμε την Υπεύθυνη της Ομάδας Φυσικής Αγωγής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνης, κ. Μαρία Παλάση.

Ώρα 16:45 Προσέλευση Επισήμων και Αρχών στον Ιερό Ναό Τεσσάρων Μαρτύρων.

Ώρα 17:00 Εσπερινός και Λιτάνευση των Τιμίων Καρών των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων από τη Λεωφόρο Κουντουριώτη -Βάρδα Καλλέργη – Κ. Γερακάρη με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνης και Αγήματος Απόδοσης Τιμών από το 547 Α/Μ Τ.Π

Ώρα 17:00 Υποστολή της Σημαίας της πόλης στο Ηρώο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Δήμος Αγ. Βασιλείου – Τ. Κ. Μελάμπων

Ώρα 07:00 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, κ. Ειρηναίου.

Ώρα 10:00 Δοξολογία και Ομιλία από Εκπαιδευτικό της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ώρα 10:30 Λιτανεία στους δρόμους που περπάτησαν οι Άγιοι Τέσσερις Μάρτυρες, κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του χωριού.

Ώρα 11:15 Παρέλαση.

Ώρα 11:30 Παραδοσιακή φιλοξενία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook