Συνάντηση στο Υπ. Παιδείας για να βρεθεί λύση για την υπολειτουργία Λυκείου & Γυμνασίου – Δήμαρχος Σφακίων: «Εάν δεν βρεθεί λύση θα πρέπει να παρέμβει ο Εισαγγελέας»

Δέκα ημέρες πέρασαν από την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, όταν σύσσωμοι ο Δήμος, γονείς και μαθητές των Σφακίων πήγαν στην διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων για να διαμαρτυρηθούν για το αυτονόητο.

Πως, δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί ένα Λύκειο με έναν (1) καθηγητή, με τεράστιες επιπτώσεις για τους μαθητές οι οποίοι – ουσιαστικά – δεν κάνουν μαθήματα και με ακόμη χειρότερες επιπτώσεις για τα παιδιά της Γ’ Λυκείου που θα κληθούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ως «παιδιά ενός κατώτερου θεού», όπως είχαν αναφέρει οι ίδιοι οι μαθητές σε ανακοίνωσή τους.

Δυστυχώς, όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος Σφακίων Μανούσος Χιωτάκης – που από την πρώτη στιγμή έχει μπει δυναμικά επικεφαλής των προσπαθειών για να δοθεί λύση – ακόμη δεν έχει δοθεί κάποια απάντηση στο εάν και πότε θα ξεκινήσει η κανονική λειτουργία των σχολείων στα Σφακιά.

Την ερχόμενη Τρίτη, αντιπροσωπεία από τον Δήμο Σφακίων θα μεταβεί στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί με την Υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, από την οποία θα ζητηθεί να παρέμβει για την εξεύρεση λύσης.

Σε περίπτωση που δεν θα βρεθεί τρόπος για την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών που είναι αναγκαίοι για την λειτουργία των σχολείων ο κ. Χιωτάκης είναι σαφής:

«Εάν δεν βρεθεί λύση θα πρέπει να παρέμβει ο Εισαγγελέας».

Να σημειωθεί πως για να αντιμετωπισθεί η άρνηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην τοποθέτησή τους στα Σφακιά, ο Δήμος προτίθεται να καλύπτει το 50% του ενοικίου τους προκειμένου να μένουν εκεί.

Επίσης στην λογική παρατήρηση γονέων, γιατί δεν τοποθετούνται στο σχολείο καθηγητές που μένουν και βρίσκονται στα Σφακιά οι οποίοι θα αποδέχονταν μια τέτοια τοποθέτηση, η απάντηση ήταν ότι δυστυχώς βάσει νόμου πρέπει πρώτα να ακολουθηθούν οι διαδικασίες με τις τοποθετήσεις όσων έχουν προτεραιότητα και αν δεν καλυφθούν τα κενά τότε να γίνει προκήρυξη για τα Σφακιά στην οποία θα παίζει ρόλο και η εντοπιότητα. 

Μια διαδικασία που όμως είναι πολύ χρονοβόρα και όπου εφαρμόστηκε, τα κενά καλύφθηκαν στις….διακοπές των Χριστουγέννων!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook