Περισσότεροι από δέκα άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι
   
Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά την υποχώρηση φράγματος μέσα σε χρυσωρυχείο στην περιοχή Κρασνογιάρσκ της Σιβηρίας σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

“Επί του παρόντος έχουμε ενημερωθεί για 13 θανάτους”, ανακοίνωσε το υπουργείο. Περισσότεροι από δέκα άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι.
Κατά το ατύχημα, αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν και τουλάχιστον 14 μεταλλωρύχοι εισήχθηκαν στο νοσοκομείο, τρεις από τους οποίους με βαριά τραύματα, ανακοίνωσαν οι ερευνητές που διενεργούν ήδη ποινική έρευνα για παραβίαση των κανόνων ασφαλείας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, το φράγμα κατέρρευσε κοντά σε χρυσωρυχείο, στον ποταμό Σέιμπα, νότια της πόλης Κρασνογιάρσκ. Η μεγάλη ορμή των υδάτων πλημμύρισε τους προσωρινούς κοιτώνες όπου ξεκουράζονταν οι ανθρακωρύχοι. “Δεν γνωρίζουμε ακόμα πόσοι άνθρωποι ήταν μέσα, ίσως κάποιοι από αυτούς εγκατέλειψαν τα κτίρια όταν αυτό συνέβη”, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις είχαν προκαλέσει διάβρωση του φράγματος και το νερό πλημμύρισε και παρέσυρε αρκετά προσωρινά καταλύματα στα οποία διέμεναν εργάτες του ορυχείου, δήλωσες τοπικός αξιωματούχος στο πρακτορείο Interfax.

Το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24 έδειξε εικόνες με τις κατεστραμμένες εγκαταστάσεις, πλημμυρισμένες, γεμάτες νερά και λάσπη.
Ο κυβερνήτης της περιοχής Αλεξάντερ Ους δήλωσε στην τηλεόραση ότι σχεδόν 80 άνθρωποι διέμεναν σε αυτές τις προσωρινές εγκαταστάσεις που βρίσκονται νοτίως της πόλης Κρασνογιάρσκ.

Σύμφωνα με το υπουργείο, περισσότεροι από 270 άνθρωποι μετέχουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.
 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook