Στο μυαλό της Σανέλ τα πράγματα υπήρξαν πολύ γερά δομημένα και τελικά πολύ απλά. Όπως θα έπρεπε να είναι στον τρόπο που ντυνόμαστε.

Οι συμβουλές της Κοκό Σανέλ για τη μόδα παραμένουν επίκαιρες και διαχρονικές εν έτει 2019, με την σπουδαία Γαλλίδα σχεδιάστρια και ιδρύτρια του πιο διάσημου οίκου υψηλής ραπτικής στον κόσμο να διατηρεί την αίγλη της ως η γυναίκα με το απόλυτα κλασικό στυλ, εκείνης με το καλύτερο γούστο στην ενδυματολογική ιστορία. 

Αν δεν μας πει η Κοκό Σανέλ πώς να ντυθούμε τότε ποια άλλη έχει το δικαίωμα να μας πει; H Koκό είναι διάσημη για τις φανταστικές ατάκες της, quotes που κάνουν μέχρι σήμερα τον γύρο του ίντερνετ, και τα οποία ο χρόνος έχει αποδείξει πως αξίζει να τα πάρουμε σοβαρά. 

Στην προσπάθεια μίας γυναίκας να δημιουργήσει την ιδανική ντουλάπα, εκείνη που φαντάζεται ότι έχει κάθε βασίλισσα του στυλ, η Σανέλ έχει υπάρξει πολύτιμος σύμβουλος αφού οι παγιωμένες, ορισμένες φορές αυστηρές, απόψεις της μάς δείχνουν τον δρόμο μέσα στο ατελείωτο χάος των καταναλωτικών μας επιλογών.

Τελικα ποια είναι τα μαγικά συστατικά μίας τέλειας γκρανταρόμπας; Yπάρχει τέλεια γκαρνταρόμπα; Kι αν ναι, γίνεται ένας άνθρωπος με μέσο πορτοφόλι να την αποκτήσει. Ακολουθώντας τα 6 βήματα της Κοκό ο καθένας μπορεί. 

Στο μυαλό της Σανέλ τα πράγματα υπήρξαν πολύ γερά δομημένα και τελικά πολύ απλά. Όπως θα έπρεπε να είναι στον τρόπο που ντυνόμαστε.

1. Το μαύρο και το άσπρο

2. Καλής ποιότητας παπούτσια

3. Πολλά φορέματα

4. Ραφιναρισμένο στυλ

5. Απλότητα

6. Ρούχα που είναι ακριβώς στα μέτρα σου

Μερικές ακόμα πολύτιμες, στιλιστικές ατάκες της κορυφαίας Γαλλίδας σχεδιάστριας.

  • Η απλότητα είναι το κλειδί προς την αληθινή κομψότητα
  • Μία γυναίκα με ωραία παπούτσια δεν είναι ποτέ άσχημη.
  • Οι γυναίκες σκέφτονται όλα τα χρώματα εκτός από την απουσία χρώματος. Έχω ξαναπεί πως το μαύρο τα έχει όλα. Το ίδιο και το λευκό. Η ομορφιά τους είναι απόλυτη. Είναι η τέλεια αρμονία.
  • Η μόδα είναι σαν την αρχιτεκτονική. Όλα είναι ζήτημα σωστών αναλογιών.
  • Αναζήτησε την γυναίκα μέσα στο φόρεμα. Αν δεν υπάρχει γυναίκα δεν υπάρχει ούτε και φόρεμα.
  • Δεν μπορώ να καταλάβω πως μία γυναίκα βγαίνει από το σπίτι της απεριποίητη, έστω και σαν δείγμα ευγένειας. Και έπειτα μπορεί να είναι η μέρα που έχει ραντεβού με το πεπρωμένο της. Και πρέπει πάντα να είσαι όσο πιο όμορφη γίνεται για να συναντήσεις το πεπρωμένο σου.
  • Nτύσου απλά και όλοι θα θυμούνται το φόρεμα, ντύσου εντυπωσιακά και όλοι θα θυμούνται την γυναίκα.

womantoc.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook