Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν θα βιαστεί να αποφασίσει για το αίτημα παράτασης του Brexit που έστειλε, απρόθυμα, ο Μπόρις Τζόνσον, δήλωσαν Ευρωπαίοι διπλωμάτες.

Το Σάββατο το βρετανικό κοινοβούλιο φρέναρε ξανά τα σχέδια του Μπόρις Τζόνσον για έγκριση της συμφωνίας του Brexit και βάσει της νομοθεσίας ο πρωθυπουργός ήταν υποχρεωμένος να ζητήσει παράταση από την ΕΕ. Το έπραξε, αλλά προκαλώντας αλαλούμ, αφού από τη μία έστειλε επιστολή για το αίτημα αναβολής, από την άλλη- με δεύτερη επιστολή του- ξεκαθάριζε ότι η παράταση δεν είναι επιθυμία του και τη χαρακτήρισε επιζήμια.

Την Κυριακή διπλωμάτες της ΕΕ είχαν 15λεπτη συνάντηση για το ζήτημα, κατά την οποία αποφάσισαν να προωθήσουν τη συμφωνία του Τζόνσον για το Brexit στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προκειμένου να λάβει την απαιτούμενη έγκριση. Το Ευρωκοινοβούλιο συνεδριάζει στο Στρασβούργο αυτή την εβδομάδα. «Αναζητούμε περισσότερη σαφήνεια προς το τέλος της εβδομάδας, ελπίζοντας πως μέχρι τότε θα δούμε επίσης πώς εξελίσσονται τα πράγματα στο Λονδίνο», δήλωσε ένας υψηλόβαθμος διπλωμάτης της ΕΕ, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Παρά την κόπωση που έχουν προκαλέσει στους Ευρωπαίους οι ατελείωτες διαπραγματεύσεις για το Brexit, θέλουν να αποφύγουν την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία. Δεν θεωρείται πιθανό να απορρίψουν το αίτημα για παράταση, αν και ελπίζουν ότι στο τέλος η συμφωνία θα εγκριθεί στο Λονδίνο.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook