Κάλεσμα στους πολίτες να δημιουργήσουν μέσα στην κοινωνία δεσμούς και δράση για την υπεράσπιση όπως είπε των κατακτήσεων του ελληνικού λαού

“Στις σύγχρονες στιγμές της σύγχρονης και παλαιότερης ιστορίας του τόπου, πάντα αυτός ο τόπος και οι άνθρωποί του ήταν στη σωστή πλευρά της ιστορίας και βλέπατε με βλέμμα καθαρό και τη ζωή και την πολιτική και με ευθύτητα, εντιμότητα και αξιοπρέπεια παίρνατε θέση στα προβλήματα. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτός ο τόπος δεν συμβιβάστηκε ποτέ, δεν βρέθηκε ποτέ υποδουλωμένος και έπνεε πάντα σε αυτά τα βουνά ένας αέρας ελευθερίας” ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στην ανοιχτή συγκέντρωση ομιλία που είχε με τους πολίτες στα Σφακιά, στο Καψοδάσος, όπου ολοκλήρωσε την περιοδεία του στα Χανιά με πρώτους σταθμούς το Κολυμπάρι και τις Μουρνιές.

Στην ομιλία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε την κυβέρνηση, σκληρή, ταξική και ρεβανσιστική με πορφυρογέννητους που έμειναν 4,5 χρόνια μακριά από την εξουσία και σήμερα βγάζουν στερητικό σύνδρομο.

Όπως είπε: “Βρισκόμαστε σε ένα νέο κύκλο. Κλείσαμε έναν μεγάλο κύκλο διεκδίκησης της πρωτιάς στο μεγάλο κίνημα αντίστασης για αξιοπρέπεια, απέναντι σε πολιτικές που επιβλήθηκαν με βάναυσο τρόπο” […] Περάσαν 100 μέρες από τις εκλογές και θαρρώ πως έχουμε απέναντί μας την πιο σκληρή, ταξική, ρεβανσιστική κυβέρνηση που έχουμε δει ποτέ. Ο πρώτος λόγος είναι ότι δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να πορεύονται χέρι – χέρι με τα μεγάλα συμφέροντα και ο δεύτερος λόγο είναι ότι 4,5 χρόνια μακριά από τις καρέκλες της εξουσίας για τους πορφυρογέννητους, ήταν πάρα πολλά γι αυτούς και σήμερα βγάζουν στερητικό σύνδρομο.”

Τέλος, ο κ. Τσίπρας απηύθηνε κάλεσμα στους πολίτες να δημιουργήσουν μέσα στην κοινωνία δεσμούς και δράση για την υπεράσπιση όπως είπε των κατακτήσεων του ελληνικού λαού:

“Βρισκόμαστε σε μιαν νέα πραγματικότητα την οποία όμως γνωρίζουμε γιατί μας θυμίζει κάτι από τα παλιά, από τις πολιτικές που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία και άρα βρισκόμαστε στην ανάγκη να δημιουργήσουμε εκείνους τους δεσμούς και τη δράση μέσα στην κοινωνία για να υπερασπιστούμε όχι την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τις κατακτήσεις του αλλά για να υπερσασπιστούμε τις κατακτήσεις του ελληνικού λαού”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook