Η Anastasia Soare είναι η μόνη που εμπιστεύεται η Βρετανίδα σχεδιάστρια και επιχειρηματίας.

Αν υπάρχει ένα όνομα ταυτισμένο με την αισθητική των φρυδιών διεθνώς, αυτό είναι της Anastasia Soare, της γυναίκας που ήδη από το 1997 είχε δημιουργήσει στις ΗΠΑ το brand Anastasia Beverly Hills, με ένα ινστιτούτο-ναυαρχίδα στο Λος Άντζελες και μια σειρά προϊόντων περιποίησης που εστιάζει στις «κορνίζες» του βλέμματος. Έκτοτε η Soare έχει αναδειχθεί σε νούμερο ένα brow expert και στη μοναδική που εμπιστεύεται η Βικτόρια Μπέκαμ. Ποιες συμβουλές θα έδινε λοιπόν η αισθητικός σε κάθε γυναίκα που προβληματίζεται για το σχήμα και την περιποίηση των φρυδιών της;

1. Το χειρότερο λάθος που κάνουμε είναι να βγάζουμε υπερβολικά τα φρύδια μας στην εσωτερική γωνία τους (κοντά στη μύτη). «Τότε η μύτη σας δείχνει πιο πλατιά και τα μάτια σας υπερβολικά απομακρυσμένα το ένα από το άλλο – χάνονται η ισορροπία και οι αναλογίες. Τα φρύδια πρέπει να διαμορφώνονται ανάλογα με την κατασκευή του προσώπου σας» εξηγεί.

2. Δεν πρέπει να αφαιρούμε τρίχες από το πάνω μέρος των φρυδιών. Με μια εξαίρεση: «Αν έχετε υπερβολικά πυκνά φρύδια» διευκρινίζει και προσθέτει: «Νομίζω ότι το καλύτερο που έχετε να κάνετε την πρώτη φορά είναι να επισκεφτείτε έναν επαγγελματία και μετά να ακολουθείτε τη γραμμή που έχει δώσει στα φρύδια σας».

3. Πάντα να επιδιώκουμε τη «χρυσή» αναλογία στο πρόσωπό μας. «Στη σχολή καλών τεχνών που πήγα ένας δάσκαλος μάς μύησε στη θεωρία του Ντα Βίντσι, ότι το πρόσωπο πρέπει να είναι συμμετρικό. Ανατρέχοντας σήμερα σε φωτογραφίες μου από τη δεκαετία του ‘70, διαπιστώνω ότι είχα υπέρλεπτα, στρογγυλά φρύδια που έκαναν την έκφρασή μου να δείχνει μονίμως έκπληκτη. Προσπαθώντας να συνδυάσω τον σχηματισμό των φρυδιών με τη θεωρία του Ντα Βίντσι δημιούργησα ένα stencil που βοηθάει κάθε γυναίκα να καταλάβει πού θα έπρεπε να ξεκινούν και πού να καταλήγουν τα φρύδια της».

4. Δεν έχει σημασία αν βγάζουμε τα φρύδια μας με κερί ή κλωστή. «Από τη στιγμή που ξέρετε ποιες τρίχες να αφαιρέσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιον τρόπο θέλετε» εξηγεί.

5. Αυτή είναι η μόνη τάση στα φρύδια που δεν πρέπει να αγνοούμε. «Καθένας θα έπρεπε να κάνει ό,τι τον ευχαριστεί» σχολιάζει η Anastasia. «Προσωπικά όμως μου αρέσει ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα». Η ίδια μας παρακινεί να αγνοήσουμε τις εφήμερες τάσεις χάριν του σχήματος του προσώπου μας. Αν πρέπει να προτείνει, πάντως, ένα τρεντ, αυτό έχει να κάνει με τη βαφή των φρυδιών. «Μπορείτε να ανοίξετε το χρώμα τους, να το σκουρύνετε, να τα κάνετε ακόμα και ροζ ή μοβ. Μπορείτε να παίξετε με χρώματα».

6. Τα φυσικά φρύδια δεν είναι πάντα τα ιδανικά για μια φωτογράφιση. Η Anastasia μας παρακινεί να χρησιμοποιήσουμε κάποιο προϊόν για να τους δώσουμε σχήμα, ιδιαίτερα αν πρόκειται για μια σημαντική περίσταση όπως η φωτογράφιση του γάμου μας. «Τα φρύδια που στην πραγματική ζωή μπορεί να είναι όμορφα και φυσικά, ίσως να μη δείχνουν ωραία σε φωτογραφίες με φλας, οπότε σε αυτή την περίπτωση μπορεί να χρειαστεί να τα σκουρύνετε λίγο». Πώς δημιουργούμε λοιπόν το τέλειο λουκ για φωτογράφιση; «Χρησιμοποιήστε ως βάση έναν τόνο πιο ανοιχτό από το φυσικό χρώμα των φρυδιών σας και μετά προσθέστε λεπτές πινελιές από ένα σκουρότερο χρώμα. Συνδυάζοντας δύο χρώματα δίνετε προοπτική και ένα φυσικό εφέ».

womantoc.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook