Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, στη συνεδρίαση του την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, αποφάσισε κατά πλειοψηφία ότι στηρίζει τις κινητοποιήσεις των συλλόγων των εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου στις αμέσως επόμενες ημέρες, ενάντια στο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο.

Απέναντι στο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο που επιφέρει μεταξύ άλλων συντριπτικό χτύπημα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και ειδικά στις κλαδικές, βάζει σε μόνιμη «πρέσα» τους μισθούς και θέτει υπό ασφυκτικό κρατικό έλεγχο τη λειτουργία των συνδικάτων, με ηλεκτρονικό φακέλωμα και χτύπημα των Γενικών Συνελεύσεων με την ηλεκτρονική ψηφοφορία , την ίδια ώρα δίνει τη δυνατότητα στο Δημοτικό

Συμβούλιο, «κατά την κρίση του» και χωρίς αυξημένη πλειοψηφία ή αιτιολόγηση, να εκχωρεί σε ιδιώτες τη συλλογή και μεταφορά στερεών αποβλήτων, τη καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτιρίων, τη συντήρηση πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού, οι εργαζόμενοι στους δήμους έχουν ήδη στείλει το μήνυμα: δεν θα περάσει.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου:
Καταγγέλει το άρθρο 179 που ξεπουλά με ισχνές πλειοψηφίες τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων στα επιχειρηματικά- εργολαβικά συμφέροντα, που ασκούν ασφυκτικές πιέσεις για εύκολο κέρδος στις πλάτες των Δημοτών και κατατέθηκε εν αγνοία και χωρίς την συναίνεση των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Απαιτεί:
– Άμεσες προσλήψεις προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό σε όλες τις Υπηρεσίες των Ο.Τ.Α.
– Μονιμοποίηση των συμβασιούχων που εργάζονται στους Δήμους.
– Επιπλέον χρηματοδότηση για τον εκσυγχρονισμό του Μηχανολογικού εξοπλισμού και την προστασία της Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων.
– Διασφάλιση της καταβολής του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας που από την αρχή του επόμενου μήνα κόβεται σύμφωνα με όσα μέχρι σήμερα ισχύουν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook