Φανταστική χαρακτήρισε σε δηλώσεις του την εμπειρία της συμμετοχής στο προπονητικό καμπ της UCI ο Κωνσταντίνος Λιβανός.

Ο Χανιώτης δις παγκόσμιος (αλλά και πανευρωπαϊκός) πρωταθλητής Εφήβων βρέθηκε για μία εβδομάδα στην Ελβετία και στο προπονητικό κέντρο της Διεθνούς Ποδηλατικής Ενωσης. 

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην επίσημη ενημέρωσή της η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας:

Επέστρεψε στην Ελλάδα και τα Χανιά ο Κωνσταντίνος Λιβανός, μετά από μια εβδομάδα παραμονής στο Aigle της Ελβετίας. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής εφήβων της ποδηλασίας πίστας, βρέθηκε για μια  εβδομάδα, στο προπονητικό κέντρο της UCI, για προετοιμασία, έχοντας την ευκαιρία να ζήσει πρωτόγνωρες εμπειρίες.

Στην Ελβετία τον υποδέχθηκε ο Γκρεγκ Μακλέιν, προπονητής της UCI που είχε και την ευθύνη του προγράμματος.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που έζησα αυτή την μοναδική και φανταστική εμπειρία, που λίγοι ποδηλάτες έχουν την ευκαιρία να ζήσουν. Μεγάλη τιμή για μένα».

Το καθημερινό πρόγραμμα για μια ολόκληρη εβδομάδα παρακολούθησαν 4 νεαροί αθλητές – ποδηλάτες από την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Νότιο Αφρική.

«Γεμάτη μέρα η οποία ξεκινούσε 07:20 στο Στάδιο που όλοι οι αθλητές κάναμε όλα τα αγωνίσματα, έως τις 12:00 το μεσημέρι. Ακολουθούσε το απογευματινό πρόγραμμα από τις 14:00 έως και τις 17:00. Φυσικά τα ενδιάμεσα κενά ήταν πολύ μικρά και εκτός από τις προπονήσεις υπήρχε πολύ θεωρία και τακτική», συμπλήρωσε ο Κωνσταντίνος Λιβανός.