Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και σημαντικών προσωπικοτήτων

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκε χθες στην κατάμεστη αίθουσα του κινηματογράφου «Αθήναιον» η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας-ντοκιμαντέρ για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη «Ορεινές Συμφωνίες» του σκηνοθέτη Βαγγέλη Ευθυμίου, που βγαίνει στους κινηματογράφους στις 31 Οκτωβρίου.

Στην εκδήλωση, που έγινε παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, παρευρέθησαν όλα τα παιδιά και πολλά μέλη της οικογένεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, σημαντικοί εκπρόσωποι του πολιτικού, επιχειρηματικού, περιβαλλοντικού και καλλιτεχνικού χώρου, φίλοι, συνεργάτες, και συνοδοιπόροι του κορυφαίου Έλληνα statesman. Ήταν ένα ετερόκλητο κοινό, αντιπροσωπευτικό όμως της πολύπλευρης προσωπικότητάς του.

Μετά το τέλος της ταινίας, 600 άτομα καταχειροκρότησαν την ταινία, που πέρα από τα έντονα συναισθήματα που δημιούργησε, εξέπληξε θετικά το κοινό ρίχνοντας φως στις άγνωστες πτυχές του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ιδιαίτερα στον απέραντο σεβασμό του για την φύση και τις δράσεις του ώστε να την διευκολύνει και να την προστατέψει. Δράσεις που είχε ξεκινήσει ήδη από την δεκαετία του ’50.

Οι «Ορεινές Συμφωνίες» θα ξεκινήσουν να προβάλλονται στους κινηματογράφους στις 31 Οκτωβρίου από την Feelgood Entertainment. Τα έσοδα της ταινίας θα διατεθούν για την προστασία και αναγέννηση της Αμπελιτσιάς, ενδημικού δένδρου των Λευκών Ορέων.

Σύνοψη: Λίγα χρόνια πριν τον θάνατό του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ρωτήθηκε ποια από αυτα πολιτικτά που κατάφερε να κάνει στα εβδομήντα χρόνια ενεργής παρουσίας του στον δημόσιο βίο, θεωρούσε ο ίδιος, με την απόσταση του χρόνου πλέον, πιο σημαντικά.

Οι απαντήσεις του εμπνέουν την ταινία «Ορεινές Συμφωνίες» που παρουσιάζει το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης. Μια ταινία για τον άνθρωπο πίσω από τον πολιτικό, που με τις απόψεις, τις επιλογές και κυρίως τη στάση του αγαπήθηκε αλλά και αμφισβητήθηκε περισσότερο από κάθε άλλο σύγχρονο πολιτικό στη χώρα μας.

Συντελεστές:

Παραγωγή: Ίδρυμα Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Ευθυμίου

Φωτογραφία: Βαγγέλης Κουλίνος

Μουσική: Βαγγέλης Παπαθανασίου (από τα έργα του Earth και Soil Festivities)

Βασίλης Βαρβαρέσος
Οργάνωση παραγωγής: Μυρτώ Βουνάτσου

Μιξάζ-σχεδιασμός ήχου: Γιάννης Γιαννακόπουλος

Color grading: Άγγελος Μάντζιος

Εκτέλεση Παραγωγής: LandArt Productions

Διάρκεια: 80’

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook