Κάλεσμα στους πολίτες να συμμετέχουν στις αποφάσεις και στο σχεδιασμό του νέου ΣΥΡΙΖΑ, απηύθυνε από τον Μυλοπόταμο ο Αλέξης Τσίπρας

Τελευταία ενημέρωση 19:05

Συνέχισε σήμερα τις επαφές του και τις συναντήσεις του με πολίτες της Κρήτης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, που βρίσκεται από στο νησί, πραγματοποιώντας διήμερη περιοδεία στα Χανιά (Κολυμπάρι, Μουρνιές και Σφακιά) και Ρέθυμνο.

«Υπάρχουν δύο Ελλάδες, η Ελλάδα της δημιουργίας και εκείνη που παρασιτεί. Υπάρχει η Ελλάδα που εργάζεται μοχθεί και βγάζει υπεραξία και η άλλη Ελλάδα εκείνων που καρπούνται αυτή την προσπάθεια και που τελικά η δεύτερη Ελλάδα μας οδήγησε στην κρίση, όταν όλοι οι υπόλοιποι κάναμε τόσες θυσίες για να μη χρεοκοπήσουμε. Και τώρα φοβάμαι ότι ξαναγυρνάμε σε αυτές τις πολιτικές της χρεοκοπίας».

Αυτό είπε από το Πέραμα Μυλοποτάμου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος περιοδεύει από το πρωί στο Ρέθυμνο.

Σε έναν τόπο, όπως, είπε στους συγκεντρωμένους πολίτες, «που στέκει πάντα περήφανος και αγέρωχος και βλέπει πάντα τα πράγματα καθαρά και τη ζωή και την πολιτική». «Εσείς είστε που από το 2012 και μετά καταφέρατε και βγάλατε το ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και σήμερα εσείς είσαστε που τον κρατήσατε σε πρώτη δύναμη στην Κρήτη», είπε ο κ. Τσίπρας καλώντας τους Μυλοποταμίτες να συμμετέχουν στην προσπάθεια διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να γίνει και πάλι κυβέρνηση «για να δώσουμε τη δυνατότητα ο λαός να βρεθεί στην εξουσία και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Θέλουμε να απευθυνθούμε σε όλους σας και να πούμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο Τσίπρας και οι βουλευτές του, αλλά όλοι εσείς που αν τον σηκώσετε στα χέρια σας θα δημιουργήσουμε ένα νέο κόμμα όχι μόνο με 30.000 μέλη αλλά που μπορεί να φτάσει στα 130.000 και στα 200 χιλιάδες μέλη σε όλη την Ελλάδα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι τότε θα έχουμε ένα νέο κόμμα και παράλληλα μία νέα σχέση. «Θα δημιουργήσουμε τη σχέση του πολίτη με την πολιτική, του μέλους με το κόμμα, αφού επιθυμούμε όλα μας τα μέλη να συμμετέχουν στις αποφάσεις, να διαμορφώνουν το σχέδιο για τη διακυβέρνηση της χώρας και κυρίως να είναι ενεργά στα τοπικά πράγματα, ώστε να γυρίσει ο τροχός και ο τόπος να πάει μπροστά. Εμείς δεν θέλουμε ένα κόμμα αλλά μία μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη που μπορεί να χωρέσει όλους τους έντιμους ανθρώπους, τους ανθρώπους της δημιουργίας, του μόχθου για να πάει ο τόπος μπροστά και για αυτό σας καλούμε να έχετε συμμετοχή και στις αποφάσεις και στο σχεδιασμό».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τους πολίτες να είναι αυτοί που θα πρωτοστατήσουν στις ριζικές τομές που χρειάζεται ο τόπος, με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που μπορεί να φέρει τη δικαιοσύνη στους απλούς ανθρώπους. «Για να προστατεύσουμε πιο αποτελεσματικά τους μη προνομιούχους, τους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας».

Και απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους πολίτες ο Αλέξης Τσίπρα υπογράμμισε: «Πάντα η Κρήτη ήταν η καρδιά της δημοκρατικής παράταξης από την εποχή του Βενιζέλου, και εδώ από την Κρήτη ξεκινάει η πορεία ανασυγκρότησης του κόμματος για την ένωση με τους πολίτες. Και από δω ξεκινάει μία ειλικρινής επικοινωνία, μιας και από σήμερα θα ακούσω τις προτάσεις σας, θέλω να ακούσω τους προβληματισμούς σας, θέλω να ακούσω τις γνώμες σας. Κυρίως όμως θέλω να σας πω ότι μέσα σε όλες τις δυσκολίες, δεν πρέπει να χάσουμε την αισιοδοξία και την ελπίδα μας, τα πάντα κερδίζονται μέσα από αγώνα υπομονή και επιμονή».

Πρώτος σταθμός ήταν τα Σελλιά Αγ. Βασιλείου όπου ο Αλ. Τσίπρας έγινε δεκτός από αρκετούς πολίτες στο Ρέθυμνο οι οποίοι τον άκουσαν να τους μιλά για την ισχυρή οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, που θέλει να δημιουργηθεί με τη συμμετοχή των πολιτών, μιας και σε αυτούς ανήκουν οι κατακτήσεις που έχουν γίνει, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Σε ερώτηση κατοίκων για το θέμα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης απάντησε ότι με τους χειρισμούς της η σημερινή κυβέρνηση ναρκοθετεί την πορεία του έργου που είχε δρομολογηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος για νέες καθυστερήσεις, παρατήρησε.

Επίσης ερωτηθείς για τις Βιομηχανικές Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και για τον προγραμματισμό που υπάρχει για τη συγκεκριμένη περιοχή νότια του Ρεθύμνου, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε μιλώντας προς τους πολίτες τη θέση του ιδίου και του κόμματός του, ότι είναι δίπλα τους σε ό,τι αφορά τις ανησυχίες τους. Χρειάζεται πάντα μια ήπια ανάπτυξη των ανανέωσιμων πηγών ενέργειας -τόνισε-, ήπια ανάπτυξη του τουρισμού, πρόσθεσε, αντιτασσόμενος στο μαζικό τουρισμό.