Συνάντηση με αποτελέσματα στην Αθήνα μεταξύ του δημάρχου και της αντιδημάρχου Σφακίων, του βουλευτή της ΝΔ, Μανούσου Βολουδάκη και της υφυπουργού Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη

Στη δέσμευση να επισπευστεί η διαδικασία και αν  δεν αποδεχτούν αναπληρωτές τις τοποθετήσεις τους στα Σφακιά ούτε κατά την τρίτη φάση που βρίσκεται σε εξέλιξη, να προχωρήσει το υπουργείο σε άμεση στοχευμένη προκήρυξη για την πρόσληψη καθηγητών που μένουν στην περιοχή, προχώρησε η υφυπουργός παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη σήμερα σε συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο και την αντιδήμαρχο Σφακίων και με τον βουλευτή της ΝΔ, Μανούσο Βολουδάκη.

Αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη η τρίτη φάση τοποθετήσεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Περίπου στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου θα πρέπει να έχουν καλυφθεί τα κενά στο Λύκειο των Σφακίων.

Αν δεν δεχτούν οι αναπληρωτές την τοποθέτησή τους στα Σφακιά, όπως είχε γίνει και τις προηγούμενες φορές, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να λειτουργεί το Λύκειο μόνο με έναν καθηγητή φιλόλογο, τότε το υπουργείο θα προχωρήσει σε προκήρυξη θέσεων στοχευμένα με κριτήριο την εντοπιότητα ώστε να τοποθετηθούν άμεσα εκπαιδευτικοί που μένουν στα Σφακιά και είναι “παροπλισμένοι” εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο γίνεται η διαδικασία των προσλήψεων των αναπληρωτών.

Η ίδια διαδικασία είχε γίνει και πέρσι, ωστόσο τότε είχε γίνει πολύ πιο αργά χρονικά, περίπου τον Φεβρουάριο. Τώρα η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη δεσμεύτηκε πως η διαδικασία αυτή θα επισπευστεί και η προκήρυξη για να προσληφθούν εκπαιδευτικοί από την περιοχή θα γίνει άμεσα εφόσον φυσικά δεν δεχτούν να αναλάβουν αναπληρωτές κατά την τρίτη φάση.

Όπως ανέφερε στο Flashnews.gr ο δήμαρχος Σφακίων, Μανούσος Χιωτάκης, η υφυπουργός ήταν πάρα πολύ θετική στο να βοηθήσει στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σχολείο στα Σφακιά, ενώ σημαντική όπως είπε ήταν η συμβολή του βουλευτή της ΝΔ, Μανούσου Βολουδάκη που ήταν παρών και στη συνάντηση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook