Απάντηση της βουλευτού Χανίων Ντόρας Μπακογιάννη, στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος  αναφέρθηκε στη δήλωσή της για τα διόδια στον ΒΟΑΚ.

Το βράδυ της Δευτέρας από τα Σφακιά όπου βρέθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο θέμα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης σχολίασε και την πρόσφατη δήλωση της Βουλευτή Χανίων Ντόρας Μπακογιάννη πως «ΒΟΑΚ χωρίς διόδια δεν γίνεται» λέγοντας ότι «κάτι κρύβεται» πίσω από αυτή την αναφορά.

Σήμερα η κα Μπακογιάννη σε γραπτή της απάντηση στον κ. Τσίπρα αναφέρει τα εξής:
  
«Αγαπητέ κ. Τσίπρα, σε αντίθεση με εσάς εμείς λέμε τα ίδια και πριν και μετά τις εκλογές. Επίσης, σε αντίθεση με εσάς, ο πρωθυπουργός της χώρας έχει δεσμευθεί για την υλοποίηση του ΒΟΑΚ πράγμα που σημαίνει ότι εμείς δεν κάνουμε απλώς σχέδια επί χάρτου. Σας θυμίζω ότι η χρηματοδότηση του ΒΟΑΚ ήταν στον αέρα, επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια που κυβερνούσατε τη χώρα. Και σας βεβαιώνω ότι η κυβέρνηση της ΝΔ γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες της Κρήτης και θα προνοήσει για συγκεκριμένες διαδρομές που χρησιμοποιούνται από μόνιμους κατοίκους της περιοχής.

Τέλος, θα περίμενα μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση, αν όχι συνέπεια, από έναν πολιτικό αρχηγό, ο οποίος κατήγγειλε τα διόδια με το Κίνημα δεν πληρώνω, όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όταν έγινε πρωθυπουργός αύξησε τον αριθμό των διοδίων και νομοθέτησε αύξηση του κόστους διοδίων κατά 150%.

Υ.Γ Και στην Κρήτη λέμε την παροιμία «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για σκοινί»»