Ποινή ισόβιας κάθειρξης συν 14 χρόνια στον 24χρονο για την δολοφονία του άτυχου κτηνοτρόφου στο Αμάρι – Ένοχος και ο αδελφός του για συνέργεια στον φόνο

Τελευταία ενημέρωση: 19:10

Ο επίλογος στην εκδίκαση σε πρώτο βαθμό, της υπόθεσης ανθρωποκτονίας του 63χρονου κτηνοτρόφου στην περιοχή Άνω Μέρος Αμαρίου τον Ιούλιο του 2018, γράφτηκε σήμερα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χανίων.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε ένας 24χρονος που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του 63χρονου καθώς και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Αλβανού εργάτη του στην περιοχή Άνω Μέρος Αμαρίου. Επίσης κατηγορούμενος είναι ο αδερφός του ο οποίος κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία.

Το δικαστήριο κήρυξε τον πρώτο κατηγορούμενο ένοχο ομόφωνα για την κατηγορία της τετελεσμένης ανθρωποκτονίας, ένοχο κατά πλειοψηφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Αλβανού εργάτη και ένοχο ομόφωνα για οπλοκατοχή, οπλοφορία, οπλοχρησία,. Τον δεύτερο κατηγορούμενο τον έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία για την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στις δυο πράξεις του πρώτου κατηγορουμένου.

Στη συνέχεια η έδρα ανακοίνωσε τις ποινές που επιβάλει στους δύο ενόχους, οι οποίες έχουν ως εξής:

Ισόβια στον 24χρονο

Το δικαστήριο απέρριψε κατά πλειοψηφία το αίτημα της αναγνώρισης ελαφρυντικών για τον 24χρονο και επέβαλε ομόφωνα ισόβια για την ανθρωποκτονία από πρόθεση, 10 έτη κατά πλειοψηφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Αλβανού εργάτη, 3 έτη και 3000 ευρώ για οπλοφορία, 4 έτη για οπλοχρησία, για κατοχή διόπτρας 6 μήνες και 600 ευρώ και για οπλοκατόχη 6 μήνες και 600 ευρώ.

Η συνολική ποινή για τον 24χρονο διαμορφώνεται στα ισόβια συν 14 έτη και χρηματική ποινή 3.600 ευρώ.

19 έτη στον αδερφό

Στον δεύτερο κατηγορούμενο, το δικαστήριο επέβαλε κατά πλειοψηφία 15 χρόνια ποινή κάθειρξης για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, 8 χρόνια κατά πλειοψηφία για άμεση συνδρομή στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του Αλβανου εργάτη και 6 μήνες για το πλημέλλημα της κατοχής φυσιγγίων.

Η συνολική ποινή για τον αδελφό του 24χρονου διαμορφώνεται στα 19 έτη και 3 μήνες ενώ επίσης το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα η έφεση να μην έχει αναστέλουσα δύναμη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook