Συμπαραστέκεται στον αγώνα μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών

Σε ανακοίνωσή της για τα κενά σε εκπαιδευτικούς και τα προβλήματα τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση των Χανίων η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

Για άλλη μια σχολική χρονιά τα εκρηκτικά διαχρονικά προβλήματα της εκπαίδευσης οδηγούν ολοένα και περισσότερους μαθητές στο δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης και στο Νομό Χανίων. Από την περασμένη Δευτέρα σε κατάληψη έχουν προχωρήσει οι μαθητές του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Παλαιόχωρας, ενώ συνεχίζεται η κατάληψη στο Γενικό Λύκειο και ΕΠΑ.Λ. Κισσάμου. Δεν είναι τυχαίο ότι η κατάσταση στα σχολεία της επαρχίας, ιδιαίτερα σε πιο απομακρυσμένες περιοχές (Σφακιά, Κάνδανο, Παλαιόχωρα, Κίσσαμο) επιδεινώνεται συνεχώς, με αποτέλεσμα μαθήματα βασικά ή και πανελλαδικώς εξεταζόμενα να μην διδάσκονται παρά μόνο για λίγους μήνες το χρόνο,  αφού συχνά, όπως έχει συμβεί και προηγούμενες χρονιές, τα κενά καλύπτονται ακόμα και μετά τα Χριστούγεννα!

Αυτή τη στιγμή από όλα τα σχολεία του Νομού λείπουν δεκάδες εκπαιδευτικοί. Στη Δευτεροβάθμια για τα  μαθήματα  Γενικής Παιδείας λείπουν 42, ενώ για την Ειδική Αγωγή 30. Σύνολο κενών 110, ενάμισι μήνα μετά το άνοιγμα των σχολείων! Ενδεικτικό για τη βούληση της κυβέρνησης να λύσει το πρόβλημα είναι το γεγονός ότι η Γ΄ Φάση πρόσληψης αναπληρωτών, που μόλις ολοκληρώθηκε,  τοποθέτησε  στα Χανιά μόλις δύο εκπαιδευτικούς! Αντίστοιχα, και στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας καταγράφονται σημαντικές ελλείψεις, όπως για παράδειγμα, στο Δημοτικό Σχολείο του Έλους, αποτέλεσμα του αποχαρακτηρισμού του ως δυσπρόσιτο.

Ταυτόχρονα, εκατοντάδες μαθητές, τόσο στην επαρχία (π.χ. Γυμνάσιο-ΓΕ.Λ. Βάμου) όσο και στην πόλη των Χανίων, αναγκάζονται να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ, σε ακατάλληλα κτίρια, χωρίς έλεγχο για αντισεισμική θωράκιση και χωρίς μελέτη πυρασφάλειας. 

Είναι προφανές ότι μπροστά σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα, έργο της νυν αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που πετσοκόβει το δικαίωμα των παιδιών της λαϊκής οικογένειας για μόρφωση και πρόοδο, μόνη απάντηση είναι ο ανυποχώρητος αγώνας για ένα σύγχρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο. Εκείνο το σχολείο που θα έχει εκπαιδευτικούς από την πρώτη μέρα του σχολικού έτους, σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις, περιεχόμενο που θα διαμορφώνει ολοκληρωμένους από κάθε άποψη ανθρώπους.

Εκφράζουμε την απόλυτη συμπαράστασή μας στους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς των σχολείων που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, καλώντας στον ίδιο δρόμο της πάλης κάθε ένα και κάθε μία που διεκδικεί υψηλού επίπεδου  δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση!  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook