Τo ξέσπασμα της οικογένειας του κτηνοτρόφου στο Αμάρι

Γράφτηκε σήμερα ο επίλογος στην εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονίας του 63χρονου κτηνοτρόφου στο Αμάρι, με την επιβολή ισόβιας κάθειρξης στον 24χρονο και την καταδίκη σε 19 χρόνια στον αδελφό του, που επίσης κάθισε στο εδώλιο για συνέργεια στον φόνο.

Με την ανακοίνωση της απόφασης, έξω από την δικαστική αίθουσα, η  νύφη του θύματος, με δάκρυα στα μάτια, δήλωσε ότι η οικογένεια αισθάνεται δικαιωμένη.

“Δεν θέμε τα κοπέλια μας να έχουν φονιάδες γονέους ή να είναι στο χώμα”

“Εδώ και 15 μήνες έχουν σπάσει τα νεύρα μας. Φοβούμαστε, δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε στον δρόμο. Εγώ έχω φύγει από το χωριό με τα κοπέλια μου”, προσθέτοντας ουσιαστικά ότι δεν πρέπει να υπάρξει συνέχεια σε αυτή την υπόθεση γιατί τα παιδιά της δεν θέλουν οι γονείς τους να είναι φονιάδες ή νεκροί

“Εμείς έχουμε τα κοπέλια μας και δεν θέλουμε να προχωρήσει αυτό το πράγμα. Δεν θέμε τα κοπέλια μας να έχουν φονιάδες γονέους ή να είναι στο χώμα. Θέμε να σταματήσει, όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν, τόσο το καλύτερο για αυτούς. Εμείς κάναμε υποχωρήσεις τόσα χρόνια, άφηνε ο πεθερός περιθώρια και τι κατάφερε. Να είμαστε εδώ και αυτός στο χώμα…  “Δεν θέλω να μου φέρουνε τον άντρα μου στο φέρετρο και ούτε τα κοπέλια μου να πάθουνε πράμα. Θα τους σκοτώσω, θα τους σφάξω. Δεν εμίλησα μέσα αλλά…. Θέλω να προστατεύσω τα κοπέλια μου και υπεύθυνοι για ό,τι πάθει ο άντρας μου, τα κοπέλια μου και η οικογένεια του άντρα μου θα είναι αυτοί, κανείς άλλος”.

Η γυναίκα καταλήγοντας επανέλαβε οτι η οικογένειά της δεν έχει σκοπό να σκοτώσει κανέναν από την οικογένεια των δραστών και αν επιθυμούσε κάτι τέτοιο θα το είχε κάνει εδώ και χρόνια. “Μέχρι εδώ να κάνουνε τη δουλειά τους και εμείς τη δική μας. Δεν τους ενοχλούμε και δεν τους πειράζουμε”

“Δεν θέμε αίμα, θέλουμε δικαιοσύνη”

Η κόρη του 63χρονου κτηνοτρόφου, ευχαρίστησε την δικαιοσύνη για την απόφασή της και επανέλαβε οτι η οικογένεια της επιθυμεί να χυθεί άλλο αίμα. “Έχουμε παιδιά, έχουμε αδέλφια, να κάνουμε τι; Δεν θέμε αίμα, θέλουμε δικαιοσύνη. Είναι δίιπλα μας την ευχαριστούμε”

Δικηγόρος πολιτικής αγωγής: “Μαφιόζικη ενέργεια που δεν έχει ταίρι – Οι ποινές ήταν αρκετά αυστηρές “

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, που ήταν δικηγόρος πολιτικής αγωγής, σε δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου χαρακτήρισε το έγκλημα ως “μαφιόζικη ενέργεια που δεν έχει ταίρι” και επέρριψε ευθύνες στην πολιτεία που δεν είχε ενεργήσει νωρίτερα, για να περιορίσει την παραβατική συμπεριφορά των δραστών, κάτι που όπως πρόσθεσε θα μπορούσε να είχε αποτρέψει το έγκλημα που διέπραξαν σε βάρος του 63χρονου.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης χαρακτήρισε τις ποινές “αρκετά αυστηρές” και άφησε ανοικτό το ενδεχομενο η οικογένεια να προσφύγει στον Εισαγγελέα Εφετών για να ασκήσει έφεση κατά του μέρους της απόφασης που κατά πλειοψηφία δεν επέβαλε ισόβια κάθειρξη στον δεύτερο κατηγορούμενο

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook