Η απόφαση του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτη και του Συλλόγου Σπουδαστών ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ (πρώην ΤΕΙ Χανίων)

Διήμερη κατάληψη στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στις 24 και 25 Οκτωβρίου και εκ νέου συνέλευση την Τετάρτη 30/10 όπου θα αποφασιστεί η μορφή των κινητοποιήσεων των φοιτητών κατά της κατάργησης του ασύλου και μιας σειράς ζητημάτων που θέτουν οι φοιτητές.

Στο χορό των κινητοποιήσεων με κατάληψη τις ίδιες ημέρες μπαίνουν και φοιτητές του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ στα Χανιά (πρώην ΤΕΙ Χανίων), ενώ στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, οι φοιτητές των δύο ιδρυμάτων θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας από τη δημοτική Αγορά.

Όπως ανακοίνωσε ο Ενιαίος Σύλλογος Φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης η διήμερη κατάληψη γίνεται “κόντρα στην κατάργηση του ασύλου, στις σκέψεις για διαγραφές φοιτητών, στην εξίσωση των πτυχίων μας με αυτά των ιδιωτικών κολλεγίων και των ξενόγλωσσων πανεπιστημίων και για να οριστεί σύγκλητος την τρίτη για να βγει δημόσια ανακοίνωση κόντρα σε αυτή την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και  για να παρθεί άμεσα λύση στο ζήτημα τη μέριμνας με χορήγηση επιδόματος ενοικίου σε όσους δικαιούχους μένουν εκτός εστίας – Συντονιστικό κατάληψης αύριο 24/10 στις 10:00 στη πύλη. – Πορεία με συγκέντρωση στη πλατεία Αγοράς αύριο 24/10 στις 19:00 ενάντια στη ψήφιση του “αναπτυξιακού” νομοσχεδίου. – ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΟΤΑΝ ΟΡΙΣΤΕΙ για άμεση ανακοίνωση αποτελεσμάτων. – ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 26/10 | 12:00 στην Πλατεία Δημοτικής αγοράς – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 31/10 ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ – Συντονισμός με κάθε σύλλογο που κινείται σε αγωνιστική κατεύθυνση. Συμμετοχή στον συντονισμό γενικών συνελεύσεων. – ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30/10 | ΩΡΑ 13:00 | στο Α2

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: – ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ – ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔEIΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΤΙΣΗ , ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ Καμία επιβολή ενοικίου ή ανέγερση ιδιωτικών εστιών. Επίδομα στέγασης σε όσους φοιτητές από την επαρχία μένουν εκτός εστιών. Αποδοχή φοιτητών με αποκλειστικά κοινωνικά κριτήρια. – ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – Καμία διάσπαση του ενιαίου πτυχίου. Καμία σκλήρυνση των όρων φοίτησης και αντιδραστικών αλλαγών του προγράμματος σπουδών. Εξεταστική 4 εβδομάδων και επί πτυχίω εξεταστικές χωρίς προαπαιτούμενο αριθμό μαθημάτων. Καμιά εντατικοποίηση των σπουδών. Αύξηση των ορίων δήλωσης μαθημάτων – πτυχιακές εξεταστικές – Καμία ιδιωτικοποίηση των σχολών μας! Όχι στο ξεπούλημα της περιουσίας των ιδρυμάτων – όχι στην εξαγορά εδρών από επιχειρήσεις και τον Στρατό. Καμία σκέψη για δίδακτρα. – ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ. Δημοκρατικά δικαιώματα και λαϊκές ελευθερίες για όλους – Σύγκρουση με τις μνημονιακές πολιτικές της Κυβέρνησης και της ΕΕ. – Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους – αυξήσεις στους μισθούς. Συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Κατάργηση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου –Όχι στους Πλειστηριασμούς Α’ κατοικίας (ηλεκτρονικούς και μη). – Να κλείσει η βάση της Σούδας και του Άραξου. Έξω το ΝΑΤΟ. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα”

Η απόφαση του Συλλόγου Φοιτητών ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ

Οι φοιτητές του πρώην ΤΕΙ Χανίων σε γενική τους συνέλευση αποφάσισαν:

–ΔΙΗΜΕΡΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ 24-25/10.
– ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΗΤΟΡΑ, ώστε να βγάλει δημόσια ανακοίνωση για τις διαγραφές φοιτητών και το ακαδημαϊκό άσυλο, και δημόσια τοποθέτηση για την επιστολή της Κεραμέως, την δέσμευση για σίτιση σε όλους τους αιτούντες και την άμεση ανέγερση εστιών, καθώς και το ακαδημαϊκό μέλλον του Μ.Φ.Π.Π.
-ΝΑ ΚΑΛΕΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ Γ.Σ.Τ. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29/10 ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.
-ΠΟΡΕΙΑ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ
-ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 26/10 | 12:00 στην Πλατεία Δημοτικής αγοράς
-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΑΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 31/10 ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ
ΑΘΗΝΑΣ ME ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΜΕΡΑ.
-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ.
-ΚΟΙΝΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
– ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30/10 | ΩΡΑ 13:0

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook