“Οι αστοχίες της προηγούμενης Κυβέρνησης και η επικείμενη λήξη των συμβάσεων του Επικουρικού Προσωπικού στην Πρόνοια, λόγος κατάρρευσης των δομών σε όλη την Ελλάδα”, λένε οι εργαζόμενοι

Την Τρίτη, 15 Οκτώβρη, μετά από κάλεσμα της ‘’Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα Προνοιακών Επικουρικών’’, δεκάδες επικουρικοί εργαζόμενοι από όλη την Ελλάδα, βρέθηκαν στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε προγραμματισμένη συνάντηση με την αρμόδια Υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κα. Μιχαηλίδου, με σκοπό την εξεύρεση λύσης στα ακόλουθα θέματα.
 
Σοβαρή υποστελέχωση περίπου στο 50% και μάλιστα, όλων των Προνοιακών μονάδων πανελλαδικά!
– Μονιμοποίηση επικουρικών εργαζομένων που ήδη καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε όλα τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας.
– Η ήδη υπάρχουσα υποβάθμιση στις παρεχόμενες υπηρεσίες των πολυπληθών δομών, σε παιδιά και άτομα με αναπηρίες, χρόνιες παθήσεις και ψυχονοητικές διαταραχές, που οδηγεί τελικά στην απαξίωση των Κέντρων Πρόνοιας, αλλά και στη λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
– Η  συνεχής εδώ και 5 χρόνια, ακατάπαυστη παροχή φροντίδας που προσφέρουν οι επικουρικοί εργαζόμενοι σε άτομα με βαριές αναπηρίες!!
– Η υψηλή επικινδυνότητα στην υγεία και ασφάλεια των ασθενών, που είναι βέβαιο και με μαθηματική ακρίβεια, ότι προκύπτει με τη διακοπή της θητείας των 300 Επικουρικών στις 31/12/2019.
– Ο εκσυγχρονισμός στις δομές, με βάση τις Ευρωπα’ι’κές επιταγές διεθνών συμβάσεων για τα Δικαιώματα των ΑΜΕΑ, που έχει ήδη επικυρωθεί από την Ελλάδα, σύμφωνα με το Ν. 4074/12 άρθρο 28 ‘’Ικανοποιητικό επίπεδο διαβίωσης και Κοινωνική Προστασία’’.

 
Στα τόσο σοβαρά αυτά θέματα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της “Πανελλαδικής Επιτροπής Προνοιακών Επικουρικών”, οι εργαζόμενοι δεν έλαβαν καμιά απάντηση που να ικανοποιεί τα αιτήματά μας από την Κα. Υφυπουργό, η οποία έχει μάλιστα στο διάστημα αυτό τη δυνατότητα νομοθέτησης και επανατοποθέτησης της Πρόνοιας σε ορθότερη βάση.

Οι εργαζομενοι καλούν και αναμένουν από το αρμόδιο Υπουργείο την ουσιαστική τοποθέτηση και επίλυση των ζητημάτων σε νέα συνάντηση, ενώ ταυτόχρονα απευθύνουν κάλεσμα σε πρωτοβάθμια σωματεία  των Κ.Κ.Π., την Ε.Σ.ΑμεΑ., την Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν., την Α.Δ.Ε.Δ.Υ., να στηρίξουν τον αγώνα μας για τη διασφάλιση της εργασίας τους.

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ..!!

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook