Υλικά Συνταγής

Για το κέικ:

190 γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι σόδα φαγητού
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές κακάο
150 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
2 κουταλιές golden syrup
2 μπανάνες
150 ml γάλα
150 ml σογιέλαιο

Για το γλάσο:

50 γρ. βούτυρο λιωμένο
450 γρ. άχνη ζάχαρη
2 κουταλιές γάλα
1 βανίλια
1 κουταλιά κακάο

Για το γαρνίρισμα:

1 μπανάνα
Χυμό λεμονιού
Ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια μικρή λεκάνη, κοσκινίζουμε το αλεύρι, την σόδα, την μπέικιν πάουντερ και το κακάο.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το σογιέλαιο, το γάλα, και το σιρόπι.

Λιώσουμε πρώτα τις μπανάνες και έπειτα τις προσθέτουμε κι αυτές στο μείγμα.

Ανακατεύουμε καλά τα υλικά.

Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, τα προσθέτουμε στο μείγμα και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι, το στρώνουμε με λαδόκολλα, ρίχνουμε μέσα την ζύμη μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (170°C) για 35-40 λεπτά περίπου.

Μόλις κρυώσει λίγο το κέικ μας, το βγάζουμε σε μία σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Για το γλάσο:

Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά μας, τα αφήνουμε για 5 λεπτά στο ψυγείο και καλύπτουμε το κέικ.

Για το γαρνίρισμα:

Κόβουμε τις μπανάνες σε πολύ λεπτές φέτες, τις περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού, στολίζουμε το κέικ μας και πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook