Το θέμα συζητήθηκε εκτός ημερησίας διάταξης ωστόσο το δημοτικό συμβούλιο δεν δύναται να λάβει απόφαση για το θέμα που αρκέστηκε σε εκφραση στήριξης προς τους εργαζομένους

Υπέρ της πρόσληψης των δύο εργαζομένων που κρίθηκαν ως επιτυχόντες σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, για την τοποθέτησή τους στην ΔΕΥΑΧ, ωστόσο η επιχείρηση “μπλοκάρει” την πρόσληψή τους λόγω εσωτερικού κανονισμού που απαγορεύει την πρόσληψη υπαλλήλων με αναπηρία άνω του 51%, τάχθηκε το δημοτικό συμβούλιο Χανίων.

Επί της ουσίας, όπως τονίστηκε το δημοτικό συμβούλιο δεν μπορεί να λάβει απόφαση καθώς δεν μπορεί να αγνοήσει το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΧ, ωστόσο τάχθηκε υπέρ της βέλτιστης δυνατής λύσης για τους εργαζομένους, ώστε να μην θιγούν τα συμφέροντά τους ενώ τονίστηκε οτι το ΔΣ θα αναμένει και θα σεβαστεί την όποια τελεσίδικη απόφαση.

Η κ. Χατζηδάκη, σημείωσε οτι το θέμα είναι αρκετά πολύπλοκο και αναφέρθηκε σε ρύθμιση δημοσιευμένη σε ΦΕΚ, στις 26/3/2019 που δικαιώνει τον κανονισμό της επιχείρησης, αφού ορίζει οτι από τις θέσεις εργατοτεχνικών προσωπικού σε  Ν.Π.Δ.Δ, απαγορεύει την προσληψη εργαζομένων με ποσοστά αναπηρίας ανω του 51% .

Η κ. Χατζηδάκη αφού διαβεβαίωσε οτι η ΔΕΥΑΧ έπραξε ότι προβλέπει ο νόμος και η συγκεκριμένη προκήρυξη, ζητώντας έγκαιρα από τον ΑΣΕΠ την τοποθέτηση των δύο εργαζομένων σε άλλους φορείς και την αντκατάστασή τους από άλλους υπαλλήλους που έχουν μικρότερη αναπηρία και δεν τίθεται θέματα ασυμβατότητας με τον κανονισμό της ΔΕΥΑΧ, επεσήμανε οτι μέχρι σήμερα η ΔΕΥΑΧ αντιμετωπίζει το θέμα με ευαισθησία και αναζητά την βέλτιστη λύση προς όφελος των εργαζομένων.

Η κ. Χατζηδάκη, πρόσθεσε οτι ο ένας εκ των δύο εργαζομένων, μετά την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, εργάζεται ήδη στην ΔΕΥΑΧ, με προσωρινή διαταγή, ανταπεξέρχεται πλήρως στα καθήκοντά του, ωστόσο θα πρέπει να ληφθεί υπόψη οτι αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας που θέτει κινδύνους για την ζωή του. 

Ο δήμαρχος Χανίων, μετά την ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου από την κ. Χατζηδάκη, πήρε το λόγο και τόνισε οτι ναι μεν η ΔΕΥΑΧ αντιμετωπίζει το θέμα με ευαισθησία, ωστόσο λαμβάνει υπόψιν συνολικά το συμφέρον των εργαζομένων και των κινδύνων για την υγεία τους και διευκρίνισε οτι αναμένεται η οριστική απόφαση στην προσφυγή των δύο εργαζομένων, απόφαση που θα γίνει σεβαστή από την επιχείρηση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook