Κεμεσίδης για Χατζηδάκη: “Μια θεσούλα ήθελε και την πήρε” – “Κάτσε κάτω μικρέ” είπε στον δήμαρχο – Σημανδηράκης σε Κεμεσίδη: Η πολιτική σου αξιοπιστία είναι στο μηδέν

Στο πνεύμα του “Κλεισθένη” και αυτό το δημοτικό συμβούλιο Χανίων όπου η συνεδρίαση εκτροχιάστηκε με “πρωταγωνιστή” τον Μανώλη Κεμεσίδη ο οποίος στρέφοντας την συζήτηση στο θέμα των συνεργασιών μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων αναφέρθηκε στην επιλογή του κ. Σημανδηράκη να τοποθετήσει την κ. Χρυσούλα Χατζηδάκη ως πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ..

Ο κ. Κεμεσίδης αναφερόμενος στην Χρυσούλα Χατζηδάκη και απευθυνόμενος στον κ. Σημανδηράκη, είπε οτι αν στη θέση του ήταν οποιοσδήποτε άλλος δήμαρχος, η κ. Χατζηδάκη θα ήταν μαζί του. “Μια θεσούλα ήθελε και την πήρε… Μιλάει, μιλάει οπότε καλά έκανες και την έβαλες, είπε, προκαλώντας σειρά αντιδράσεων στο δημοτικό συμβούλιο που για αρκετή ώρα έγινε πεδίο μάχης.

Ο κ. Δαμιανάκης χαρακτήρισε  “απαράδεκτη μομφή” τα όσα είπε ο κ. Κεμεσίδης καλώντας τον να ανακαλέσει. Ο κ. Κεμεσίδης αρνήθηκε να ανακαλέσει ακόμα και όταν τον προσκάλεσε η ίδια η κ. Χατζηδάκη να το πράξει.

“Σας προτρέπω να ανακαλέσετε…. Μη γελάτε, γελοποιήστε. Δεν θα με παρασύρετε στον κατήφορο που έχετε επιλέξει 30 χρόνια να διαβιείτε στην αυτοδιοίκηση. Κάνετε βόλτες σε όλες τις παρατάξεις προκειμένου να είστε σε αυτά τα έδρανα και μιλάτε εσείς; απάντησε η κ. Χατζηδάκη καλώντας στη συνέχεια τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ε.Δαμιανάκη ως επικεφαλής της παράταξης, να κατέβει από το βήμα και να αναγνώσει τους όρους της συνεργασίας με την δημοτική αρχή.

Ο κ Κεμεσίδης επανήλθε, συνεχίζοντας με υπονοούμενα για πολιτικό καιροσκοπισμό της κ. Χατζηδάκη, λέγοντας της οτι ενώ στο παρελθόν κατηγόρησε όλη την ομάδα του Βάμβουκα, σήμερα εμφανίζεται να λέει οτι όλοι είναι καλοί.

“κ. Κεμεσίδη γνωριζόμαστε όλοι σε αυτήν την πόλη”, απάντησε η κ. Χατζηδάκη προσθέτοντας οτι το μόνο που έχουν να της προσάψουν οι δημότες είναι έργο. Στη συνέχεια η κ. Χατζηδάκη εγκάλεσε τον κ. Λειψάκη, οτι την ώρα που ο συνάδελφός του κ. Κεμεσίδης εξαπέλυε επίθεση σε βάρος της, δεν αντέδρασε. Στη αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου επικράτησε πανδαιμόνιο.

Ο δήμαρχος Χανίων, την ώρα που διαδραματίζονταν αυτά στην αίθουσα, σηκώθηκε από τη θέση του εμφανώς ενοχλημένος ενώ όταν έλαβε το λόγο χαρακτήρισε “αισχρή πολιτική επίθεση” τα όσα είπε ο κ. Κεμεσίδης, προσθέτοντας ωστόσο οτι δεν του κάνει εντύπωση.

Ταυτόχρονα κατηγόρησε τον κ.Παπαδογιάννη, οτι “καλύπτει” τον κ. Κεμεσίδη και συναδέλφους του που κάθονται δίπλα του. “Το μόνο που κατορθώνει έιναι να απαξιώνει το Δημοτικό Συμβούλιο”, σημείωσε, προσθέτοντας οτι την περασμένη εβδομάδα που η παράταξη Παπαδογιάννη αποχώρησε από τη συνεδρίαση, το δημοτικό συμβούλιο εξελίχθηκε ομαλά.

“Λυπάμαι για σένα”, ήταν η φράση που εκτοξεύτηκε προς τον δήμαρχο Χανίων από τον κ. Κεμεσίδη για να λάβει την απάντηση από τον κ. Σημανδηράκη: “Μου είναι αδιάφορο γιατί λυπάστε. Η πολιτική σας αξιοπιστία είναι στο μηδέν”. Ο κ. Κεμεσίδης, συνεχίζοντας με προκλητικό τόνο είπε στον δήμαρχο “Κάτσε κάτω μικρέ”.

Η ένταση εκτονώθηκε, με την παρέμβαση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Χανίων Ευτύχη Δαμιανάκη, προκειμένου να συνεχιστεί η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Δείτε μετά τις 3 ώρες συνεδρίασης τα όσα έγιναν στο δημοτικό συμβούλιο

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook