Τι θα γίνει με τους αναπληρωτές στα σχολεία – Σε τι φάση βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών από την περσινή κακοκαιρία

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποιήσε το μεσημέρι του Σαββάτου, ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας και Υφυπουργός Παιδείας, Βασίλης Διγαλάκης, στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκο Καλογερή.

Τα θέματα που συζήτησαν αφορούσαν στην επικαιρότητα, τα έργα που είναι σε εξέλιξη μετά τις καταστροφές που άφησε πίσω η περσινή κακοκαιρία καθώς και άλλα έργα που είναι σε εξέλιξη.

Ο κ. Διγαλάκης, τόνισε από την πλευρά του ότι “είμαστε εδώ για να συνδράμουμε όπου χρειάζεται και να παρακολουθήσουμε την πορεία αποκατάστασης και προετοιμασίας για την χειμερινή περίοδο”. Αναφορικά με τα κενά αναπληρωτών στα σχολεία του νομού, ο κ. Διγαλάκης, ανέφερε “είναι σε εξέλιξη, η τρίτη φάση των αναπληρωτών, και επίσης υπήρχε μία επικοινωνία της αρμόδιας υπουργού της κ. Ζαχαράκη με τους περιφερειακούς διευθυντές ώστε να βάλουν στο σύστημα του my school, την πραγματική εικόνα που υπάρχει, προκειμένου να μην υπάρχει εσφαλμένη εικόνα, στην ηγεσία για το που υπάρχουν κενά.

Γενικότερα είμαστε σε καλύτερη θέση φέτος σε σχέση με την αντίθεση με την περσινή αντίθετη χρονιά.Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, καθώς έγιναν μία σειρά από ενέργειες και αλλαγές πριν από τις εκλογές, χαρακτηριστικά να αναφέρω την μείωση του ελαχίστου αριθμού μαθητών ανά τάξη από 25 έγιναν 22 άρα δημιουργήθηκαν περισσότερα τμήματα, την τέταρτη κατεύθυνση, άρα περισσότερα τμήματα, και άλλες ενέργειες που αύξησαν κατά πολύ τις απαιτήσεις σε αναπληρωτές, χωρίς όμως να έχει προβλεφθεί το πώς θα αντιμετωπιστούν”. 

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογέρης, υπογράμμισε ότι σήμερα συζήτηθηκαν τα επείγοντα θέματα που απασχολούν τον νομό ενώ πρόκειται να ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις με τον κ. Διγαλάκη. “Αναφερθήκαμε σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν περιφερειακή ενότητα, επικεντρωθηκαμε πιο πολύ στα θέματα προετοιμασίας του χειμώνα σε θέματα υπηρεσιών και προσωπικού και με δεδομένο ότι οι ζημιές δεν έχουν αποκατασταθεί πλήρως μετά τις περσινές καταστροφές.

Ζητήσαμε την στήριξη του σε ζητήματα που αφορούν κάποιες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και μας ταλαιππωρούν διαχρονικά και δεν ευνούν την ταχύτητα των ενεργειών σε αυτές τις περιπτώσεις. Επίσης κάναμε άλλη μία συζήτηση πώς θα μπορούσε να βοηθήσει σε θέματα στελέχωσης κυρίως με μηχανικούς που έχουμε ιδιαίτερη ανάγκη στην περιοχή”. 


Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook