Η χειροτονία του νέου εψηφισμένου επισκόπου Κνωσού Προδρόμου τελέστηκε σήμερα στον μητροπολιτικό ναό του αγίου Μηνά στο Ηράκλειο.

Στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρήνης και συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες της Εκκλησίας της Κρήτης καθώς και οι μητροπολίτες Δωδώνης Χρυσόστομος και Φθιώτιδος Συμεών. Στον όρθρο χοροστάτησε ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών.


Τίς ευχές του στον χειροτονηθέντα επίσκοπο Κνωσού θεοφιλέστατο Πρόδρομο Ξενάκη, εξεφρασε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος παραβρέθηκε στην τελετή χειροτονίας στον Αγ Μηνά, με την συμμετοχή της Ιεραρχίας, κλήρου, θεσμικών εκπροσώπων και λαού όπου όλοι εκαναν δεκτό τον νέο Επισκοπο αναφωνώντας την λέξη “Αξιος”.

Επίσης ο κ Αρναουτάκης στο γεύμα που ακολούθησε τιμής ένεκεν δώρησε στο νέο Επίσκοπο-βοηθό του Αρχιεπισκόπου, ιερατικό εγκόλπιο, ενώ παράλληλα στον σύντομο χαιρετισμό του, εξέφρασε τις ευχές και την εμπιστοσύνη του στο προσωπό του, επισημαίνοντας οτι η Περιφέρεια Κρήτης συνεργάζεται με την Εκκλησία γιά το κοινό καλό, της κοινωνίας και του τόπου.