Μια μεγάλη μορφή του ελληνικού κινηματογράφου, ο Νίκος Καβουκίδης τίμησε με την παρουσία το 7ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Ο Νίκος Καβουκίδης έχει μια τεράστια πορεία 65 χρόνων στον ελληνικό κινηματογράφο και έχει συνεργαστεί με τους κορυφαίους σκηνοθέτες και ηθοποιούς.

Στο 7ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου προβλήθηκαν η ταινία ντοκιμαντέρ του Νίκου Καβουκίδη “Μνήμες” και η ταινία-αφιέρωμα στον Νίκο Καβουκίδη (σε σκηνοθεσία Μενέλαου Κυρλίδη) “Νίκος Καβουκίδης: Η δύναμη της Εικόνας”.

Ο Διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων Μαθιός Φραντζεσκάκης βράβευσε τον Νίκο Καβουκίδη, για την τεράστια προσφορά του στον ελληνικό κινηματογράφο. Η παρουσία του στο Φεστιβάλ και οι γνώσεις που μετέδωσε σε μικρούς και μεγάλους αποτέλεσαν την καλύτερη κληρονομιά για το 7ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Η φετινή διοργάνωση προσέλκυσε και προσελκύει σπουδαίες προσωπικότητες του ελληνικού και διεθνούς κινηματογράφου. Το χώρο διεξαγωγής του Φεστιβάλ, το Πνευματικό Κέντρο Χανίων τίμησαν με την παρουσία τους οι Ισπανοί Ροζέρ Ολιβιέ και Λουίς Μοντσεράτ, σκηνοθέτες της ταινίας τα “Διεμφυλικά Παιδιά”.

Επίσης καλεσμένοι του Φεστιβάλ ήταν και η ενδυματολόγος της ταινίας “η Δουλειά της” του Νίκου Λαμπότ, Βασιλεία Ροζάνα.

Όλοι έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με το κοινό που γεμίζει τις αίθουσες προβολής του Chania Film Festival και να απαντηθούν απορίες, βάσει των όσων προβλήθηκαν στις ταινίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook