Το ειδικό σκάφος “σαρώνει” από τις 11 Οκτωβρίου ακτές των Χανίων και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα προκαλούν προβληματισμό

Το τεράστιο πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης σε ακτές των Χανίων από πάσης φύσεως σκουπίδια, ανέδειξαν τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα με αφορμή την επίσκεψη του “Τυφώνα” στα πλαίσια του “Typhoon Project”  στην Κρήτη που ξεκίνησε από τις ακτές σε Κίσσαμο και Σέλινο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση του Ιδρύματος Λασκαρίδη στο ΚΑΜ στα Χανιά, από τις 11 Οκτωβρίου που επιχειρεί το ειδικό σκάφος του Ιδρύματος και το πλήρωμά του, έχουν μαζέψει πάνω από πέντε τόνους σκουπιδιών, μόνο από τις ακτές και σε μια έκταση από την Κουντούρα Σελίνου μέχρι την Καλυβιανή Κισσάμου.

Την Παρασκευή ο “Τυφώνας” καθάρισε το λιμάνι της Κισσάμου και σήμερα βρίσκεται στα Σφακιά, στην παραλία της Αγ.Ρουμέλης, όπου συνεχίζει τις εργασίες του ενώ θα παραμείνει  στην Κρήτη για ενάμιση περίπου μήνα με στόχο να ολοκληρώσει δράσεις απορρύπανσης και καθαρισμού του βυθού, όπου είναι δυνατόν.

“Ήρθε και εδω ο τυφωνας!!! Εμείς δε το έχουμε ανάγκη γιατί οι παραλίες μας είναι πεντακάθαρες !!!τέτοιες ενεργειες βέβαια είναι πάντα καλές”!!!, αναγράφεται στη σελίδα Αγ.Ρουμέλη στο Facebook.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook