Η ταινία της “Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες” θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα Όσκαρ διεθνούς ταινίας

Σημαντικές ταινίες αλλά και σημαντικά πρόσωπα του κινηματογράφου αλλά και του πολιτικού χώρου, επισκέφτηκαν την πέμπτη μέρα του 7ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων που πραγματοποιείται στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων (23 Οκτωβρίου- 2 Νοεμβρίου).

Την Κυριακή (27/10) το βράδυ προβλήθηκε η υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας (ντοκιμαντέρ) “Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες” της δημιουργού Μαριάννας Οικονόμου, η οποία μάλιστα βρέθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.  Η συγκεκριμένη ταινία θα εκπροσωπήσει φέτος την Ελλάδα στη διαδικασία διεκδίκησης των Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους. 

Η Μαριάννα Οικονόμου τόνισε ότι “το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων αποτελεί μια εξαιρετική και οργανωμένη προσπάθεια μιας επαρχιακής πόλης που αγαπάει τον κινηματογράφο. Χαίρομαι που έχει κάνει πολλά βήματα μπροστά και ήταν μεγάλη επιθυμία μου να βρεθώ στα Χανιά”.

Επίσης, προβλήθηκε η ταινία μικρού μήκους “Βουρβουρού” στην οποία πρωταγωνιστής είναι ο 10χρονος Ανδρέας Σιδέρης. Μάλιστα, η ταινία βραβεύτηκε πριν λίγες μέρες ως η καλύτερη ταινία μικρού μήκους στο ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Σαν Φρανσίσκο.

Τέλος, συνεχίστηκαν δυναμικά την Κυριακή 27/10 τα Masterclasses Ενηλίκων. "Η παιδαγωγική Φρενέ. Θεωρητική και πρακτική προσέγγιση", με Εμψυχώτριες τις Νίκη Κοκκινοπλίτη, εκπαιδευτικό και Ασπασία Καλησώρα, εκπαιδευτικό. Επίσης, "Το Ψηφιακό Σώμα και η Οπτικοακουστική Αφήγηση", με Εμψυχωτή τον Άγγελο Φλώρο, επίκουρο καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου.