Σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Πελοπόννησος” κάνει λόγο για “Κρητικό λόμπι” στην Αθήνα που θέλει να φέρει στο νησί την 4η νομική σχολή της χώρας.

Το δημοσίευμα, όπως θα διαβάσετε παρακάτω, της εφημερίδας της Πάτρας αναφέρει ότι η πόλη δεν θα φιλοξενήσει την 4η νομική σχολή της χώρας (οι άλλες τρεις είναι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή) και ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπάρχει “Κρητικό λόμπι” στην πρωτεύουσα που επιθυμεί να φέρει την 4η νομική σχολή στο νησί.

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Καταργώντας την επιτροπή που θα οργάνωνε νομική σχολή στο Πανεπιστήμιο Πατρών, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκλεισε το ζήτημα για 4η νομική σχολή στη χώρα. Ετσι πιστεύουμε.

Για τις πανεπιστημιακές αρχές της Πάτρας, αλλά και για τον ίδιο τον πρώην υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου,   το θέμα παραμένει ανοιχτό, ως μελλοντική δυνατότητα, υπό άλλες συνθήκες. Αλλά πρωτοβουλία δεν αναλαμβάνει κανείς πλέον.

Ελπίδα για 4η νομική σχολή όμως έχουν και άλλοι. Και φαίνεται ότι το δουλεύουν το ζήτημα, κόντρα στην κυβερνητική δογματική θέση ότι δεν χρειάζεται άλλη τέτοια σχολή στην χώρα.

Μιλάμε για το σενάριο που θέλει νομική σχολή στην Κρήτη. Εχει ακουστεί κατά καιρούς, αλλά δεν είναι διόλου υποθετικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις έκοψε την προοπτική για 4η νομική σχολή στην Πάτρα και γενικά ο ίδιος ο σημερινός πρωθυπουργός, κύκλοι της μεγαλονήσου είχαν πανηγυρίσει. Γιατί να το κάνουν αυτό; Διότι έβλεπαν την Πάτρα σαν ανταγωνιστή, καθώς είναι ενεργό το κύκλωμα που παλεύει για σύσταση σχολής είτε στο Ηράκλειο είτε σε άλλη πόλη. Ο πόθος αυτός ευνοείται από την τοπική κοινωνία (και) για λόγους αποστάσεων: Για τους Κρητικούς, οι υφιστάμενες σχολές, είναι πολύ μακρινές. Ηδη ομως Κρητικό λόμπι με έδρα την Αθήνα το παλεύει. Οι διεργασίες συνεχίζονται. Και η κρήτη είναι αποφασσιμένη να κερδίσει τη μάχη.

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook