Είχαν προκαλέσει επεισόδια στο λιμάνι του Ηρακλείου το 2016

Μετά από 8 και πλέον ώρες μιας εξαντλητικής δικαστικής διαδικασίας η ετυμηγορία δεν ήταν ούτε ευχάριστη ούτε αναμενόμενη για τους 11 κατηγορούμενους αγρότες, (9 από την Ιεράπετρα και 2 από τη Ηράκλειο) σχετικά με όσα είχαν συμβεί τον Δεκέμβριο του 2016 στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Μετά από σειρά καταθέσεων τόσο των 15 μαρτύρων όσο και των κατηγορουμένων η εισαγγελέας του Μονομελούς Πρωτοδικείου έκρινε ένοχους όλους τους αγρότες για 1 από τα 4 τέσσερα συνολικά αδικήματα που υπήρχαν κατηγορίες και συγκεκριμένα για «διατάραξη κοινής ειρήνης», με τις υπόλοιπες κατηγορίες να αφορούν διέγερση σε απείθεια νόμου, παρακώλυση συγκοινωνιών και παράνομη κατακράτηση.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 8 ενώ στη συνέχεια με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης εντός της αίθουσας ανακοινώθηκε η απόφαση η οποία έκρινε και τους 11 ένοχους επιβάλλοντας ποινή 12 μηνών φυλάκισης με τριετή αναστολή. Να σημειωθεί επίσης πως στους αγρότες δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, όπως αυτά του πρότερου έντιμου βίου, του λευκού ποινικού μητρώου, της παράσυρσης από οργή λόγω της μη μεταφοράς προϊόντων, που τέθηκαν από τον δικηγόρο των κατηγορουμένων.

Η απόφαση δεν έγινε δεκτή από τους κατηγορούμενος και μετά την ολοκλήρωση της εκδίκασης ξεκίνησε αμέσως η διαδικασία για έφεση ώστε η υπόθεση να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook