Στην σφαίρα της γραφικότητας αυτοτοποθετείται όποιος ισχυρίζεται τα περί ”συναλλαγής”- Ζητάμε να ανακαλέσει ο Κεμεσίδης

Ανακοίνωση στην οποία καλεί τον κ. Κεμεσίδη να ανακαλέσει τις δηλώσεις του για ”θεσούλες”  και την επίθεση που εξαπέλυσε στο πρόσωπο της Χρύσας Χατζηδάκη, κατά την διάρκεια του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου, εξέδωσε η παράταξη του Ευτύχη Δαμιανάκη «Χανιά – Κοιτάμε μπροστά».

Αναλυτικα το κείμενο: 

“Από την πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Άρης Παπαδογιάννης δυναμίτισε το κλίμα καταγγέλλοντας δήθεν πολιτική συναλλαγή της παράταξής μας, «Χανιά – Κοιτάμε μπροστά», και εκείνης του κ. Βάμβουκα με την παράταξη του Δημάρχου, με αντάλλαγμα, κατ’ αυτόν, «κάποιες θεσούλες».

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων (25.10.2019), και με το κλίμα ήδη διαμορφωμένο από την πρώτη συνεδρίαση, είχαμε την πρωτοφανή και ανοίκεια επίθεση του δημοτικού συμβούλου κ. Μανώλη Κεμεσίδη στη δημοτική σύμβουλο της παράταξής μας, κ. Χρυσούλα Χατζηδάκη και την απαράδεκτη αναφορά σε «θεσούλα που ήθελε να λάβει». Επίθεση που προσβάλλει όχι μόνο την κ. Χρυσούλα Χατζηδάκη, αλλά σύσσωμη την παράταξή μας. 

Η αυτοδιοικητική διαδρομή της κ. Χατζηδάκη είναι γνωστή. Υπήρξε διαχρονικά απόλυτα συνεπής στις αρχές της χωρίς να επιδιώκει ρόλους και θέσεις, όπως από το 2010 πράττει ο «κατήγορός» της. Αυτά τα στοιχεία, σε συνδυασμό με την εργατικότητά της, αναγνώρισαν οι δημότες του πρώην «Καποδιστριακού» Δήμου Σούδας αρχικά και στη συνέχεια του «Καλλικρατικού» Δήμου Χανίων, εκλέγοντάς τη, αλλεπάλληλες φορές, ως εκπρόσωπό τους στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο κ. Κεμεσίδης προκλήθηκε τρεις φορές από τον επικεφαλής της παράταξής μας και πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων κ. Ευτύχη Δαμιανάκη να ανακαλέσει άμεσα, ωστόσο εκείνος δεν το έπραξε, εξακολουθώντας να φωνασκεί, κατά τη γνωστή του τακτική, και να υποστηρίζει ουσιαστικά ένα ψέμα.

Σήμερα, καλούμε, ως δημοτική παράταξη, τον κ. Κεμεσίδη να ανακαλέσει την απαράδεκτη αναφορά του περί «θεσούλας» και να είναι πολύ πιο προσεκτικός στις τοποθετήσεις του κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, ενθυμούμενος, μεταξύ των άλλων, και την προσωπική αυτοδιοικητική του διαδρομή από το 2010 μέχρι και σήμερα. Τη γνωρίζουν, άλλωστε, όλοι. Τον καλούμε, επίσης, να μην ξαναπροκαλέσει, γιατί σε μία τέτοια περίπτωση θα είμαστε υποχρεωμένοι να μπούμε στην άχαρη διαδικασία να του την υπενθυμίσουμε αναλυτικά.

Η ψήφος των πολιτών είναι σεβαστή, αλλά δεν μπορεί να είναι και δεν αποτελεί «ασπίδα» για κάθε θεσμικό ατόπημα, για κάθε απαράδεκτη συμπεριφορά, για κάθε προσβλητική λεκτική επίθεση, γεγονότα που όχι μόνο δεν βοηθούν στην ουσιαστική αναβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά αντιθέτως δημιουργούν ψευδείς – εσφαλμένες εντυπώσεις μικροπολιτικού χαρακτήρα και πυροδοτούν αντιδράσεις, δικαιολογημένες ή μη, που τελικά αποπροσανατολίζουν από τα πραγματικά προβλήματα του Δήμου Χανίων και των δημοτών του.

Τα προβλήματα αυτά και η αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου μας είναι τα κυρίαρχα ζητήματα για εμάς και γι’ αυτά -όπως έχουμε ήδη επισημάνει- είμαστε διατεθειμένοι να εργαστούμε ως δημοτική παράταξη, στο πλαίσιο πάντα του θεσμικού μας ρόλου. 

Με άλλα λόγια, ως δημοτική παράταξη προτάσσουμε την παραγωγή πολιτικής -και όχι την παραπολιτική- με συνέργειες και συνθέσεις. Και αυτό γιατί πιστεύουμε ακλόνητα ότι μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά, κάνοντας κοινωνούς αυτής της προσπάθειας το σύνολο των πολιτών, οι οποίοι έχουν, κατά κοινή ομολογία, κουραστεί να παρακολουθούν με απογοήτευση τη διαρκή υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων τα τελευταία χρόνια.

Με την ευκαιρία, να υπενθυμίσουμε ότι στις 18 Σεπτεμβρίου 2019 η δημοτική μας παράταξη, «Χανιά – Κοιτάμε μπροστά», έδωσε στη δημοσιότητα ένα κείμενο, με το οποίο οριοθετούσε το πλαίσιο της συνεργασίας με τη Δημοτική Αρχή και εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους προχώρησε σε αυτήν. Ξεκαθάρισε, δηλαδή, απόλυτα το τοπίο.

Στο εν λόγω κείμενο επισημαίναμε ότι το πλαίσιο οριστικοποιήθηκε και συμφωνήθηκε μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις μεταξύ των δύο παρατάξεων και «περιλαμβάνει αμοιβαίες δεσμεύσεις σε μία σειρά από θέματα, δράσεις και πολιτικές για την ανάπτυξη του Δήμου Χανίων, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την υλοποίηση μιας σειράς από έργα υποδομών σε βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο επίπεδο».

Από εκείνη την ημέρα και μετά, είναι ξεκάθαρο και απολύτως προφανές ότι όποιος μιλά για «συναλλαγή», εννοώντας ότι η απόφασή μας για συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή επήλθε μετά από συμφωνία αποκλειστικά και μόνο για την κατανομή θέσεων ευθύνης σε συγκεκριμένα πρόσωπα, είτε αγνοεί τα πραγματικά δεδομένα -που όμως είναι ήδη γνωστά, άρα δεν δικαιούται να μην τα γνωρίζει- είτε ψεύδεται συνειδητά για τη δημιουργία μικροπολιτικών εντυπώσεων.

Είναι προφανές από τα παραπάνω ότι η παράταξή μας προέταξε την κυβερνησιμότητα του Δήμου και όχι την ακυβερνησία και το χάος. Αυτό απαιτούσε το συμφέρον του Δήμου μας και των συνδημοτών μας. Αυτό επέβαλε η απλή αναλογική, που καθορίστηκε από το θεσμικό πλαίσιο του «Κλεισθένη», με βάση το οποίο διεξήχθησαν οι δημοτικές εκλογές τον περασμένο Μάιο. Αυτό είχαμε εξαγγείλει και προεκλογικά, με ρητή αναφορά στο πρόγραμμά μας ότι, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, την επόμενη μέρα θα προτάξουμε τη σύνθεση και τις συνέργειες, γιατί μόνο έτσι μπορεί να προχωρήσει μπροστά ο Δήμος Χανίων. Επιδείξαμε, δηλαδή, ως παράταξη, απόλυτη συνέπεια προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών έργων. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. 

Όποιος σήμερα ισχυρίζεται ότι η δημοτική μας παράταξη αποφάσισε τη συνεργασία με την παράταξη του Δημάρχου, όχι για τους παραπάνω λόγους, αλλά για τρεις θέσεις (προεδρία Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, προεδρία ΔΕΥΑΧ και προεδρία Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) μάλλον αυτοτοποθετείται στη σφαίρα της γραφικότητας”. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook