Πλώρη για πληρωμή της προκαταβολής των αγροπτικών επιδοτήσεων στις 27 Οκτωβρίου έχει βάλει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά και από το «πράσινο» φως που έλαβε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας Agrenda, ο πρώτος μήνας των δειγματοληπτικών ελέγχων κύλησε ομαλά για την πλειοψηφία των αγροτικών περιοχών. Οι έλεγχοι, φυσικά, συνεχίζονται και εκεί έχουν επικεντρωθεί τώρα όλες οι προσπάθειες του Οργανισμού.

Σύμφωνα με ανώτερο στέλεχος του ΟΠΕΚΕΠΕ, ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία της πληρωμής, καθώς χρειάζονται πολλές μέρες έως ότου ολοκληρωθεί το τυπικό μέρος της μεταφοράς των χρημάτων από τον Λογαριασμό του υπουργείου, στην τράπεζα η οποία θα καταθέσει τα ποσά στους λογαριασμούς των αγροτών.

Η ίδια πηγή επισήμανε, όμως, στην Agrenda ότι δεν είναι όλα «ρόδινα». Δύο περιοχές δικαιοδοσίας μακεδονικών Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών παρουσιάζουν περισσότερα προβλήματα και λάθη – από το συνηθισμένο – στις δηλώσεις ΟΣΔΕ. Πρόκειται για τις ΕΑΣ Βέροιας και Πιερίας. Επιφυλάξεις για την ορθότητα ενός μεγάλου ποσοστού των δηλώσεων που ανέλαβε να στείλει στον ΟΠΕΚΕΠΕ η ΠΑΣΕΓΕΣ για την περιοχή της ΕΑΣ Λάρισας, εκφράζουν και τοπικοί παράγοντες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook